ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2017 12:05:20 - cibulka

plat politiků

Jak se díváte na to, když jeden politik má více funkcí a ještě je za ně královsky placen? A proč může senátor pobírat plat i jako starosta a hejtman, ale ministr a poslanec má plat jen jeden? Ne že by mi to vadilo, ale nechápu princip a to, jak někdo zvládá vykonávat víc funkcí najednou a na 100%

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2017 11:34:37 - Ing. Ladislav Šincl
Vždy jsem  tvrdě kritizoval bez rozdílu stranického trička tzv. mnohoobročnictví  - neboli snahu sedět současně jedním zadkem na 2, 3, 4 atd.  placených židlích  Je logické, že takovýto funkcionář nemůže plnohodnotně vykonávat více veřejný funkci najednou ve stejném čase na různých místech. Cílem těchto funkcionářů - mnohoobročníků je jen finanční prospěch plynoucí z těchto funkcí. Tento pravý důvod se mnohoobročníci snaží zastírat frázemi typu "kumulace funkcí je  dobrá pro region apod." Je jen na voličích jestli jim tyto pohádky uvěří nebo ne.

To, že má ministr - který je současně poslanec či senátor jen jeden plat (ministerský) je zcela v pořádku. Za úvahu by v těchto případech stálo zavedení tzv. klouzavého mandátu - tj. způsob, kdy poslanec - senátor po svém jmenování ministrem již není poslancem či senátorem po dobu výkonu funkce ministra. 

L. Šincl