Ing. Ladislav Zelinka

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2015 19:59:00

Naše společnost musí omezit užívání plastů. Ekologie je hlavně zodpovědnost.

Naše společnost musí omezit užívání plastů. Ekologie je hlavně zodpovědnost.

Naše společnost produkuje nezměrná množství plastů. Sami víte z běžného života, jak ohromně plýtváme, na příklad když nakupujeme.

Každá potravina v supermarketu ja zabalena do plastového obalu. Při nákupu si ji pak zabalíte do dalšího igelitového sáčku. Na celý nákup si pak vezmete další igelitovou tašku. Všechny ty plasty si odnesete domů, kde je vyhodíte. Při dalším nákupu opakujete to samé.

Náš průmysl chrlí plasty, abychom jimi mohli pohodlně plýtvat, přestože všichni víme, že jsou umělé, poškozují přírodu, jsou vyráběny z jedovatých látek a v přírodě se nerozloží. Jen těžko se likvidují za vzniku dalších toxických spalin, unikajících do ovzduší, které dýcháme. Velká část jich skončí mimo spalovny, např. na skládkách, kde se vrší hory odpadků. Aby nebyly tak vidět, zahrnou se hlínou a pokračuje se dál.

Problém není v plastech, ale v lidech. Musíme začít žít zodpovědněji a více přemýšlet, co děláme a jaké to na nás bude mít důsledky. Proč vytváříme další a další umělé a jedovaté látky, které otravují náš svět, když můžeme používat ekologické obaly? Předpokládám, že je to z prosté ignorace, pohodlnosti a nezájmu o svět.

Příliš jsme si zvykli, že politické programy jen slibují, a lidé se s potěšením nechávají zahrnovat sliby, které se jim líbí. Můj program od lidí něco vyžaduje. Vyžaduje zodpovědnost, kázeň a respekt ke společnému životnímu prostoru a životu obecně. Začít můžeme tím, že nebudeme každý den produkovat hory plastových odpadů, nebudeme neustále brát další a další, ale používat několikrát ty samé, budeme vybírat výrobky v recyklovatelných obalech a nahradíme každodenní používání plastů a igelitu jinými obaly, např. papírem, sklem. Zkuste žít tak, abyste nevytvářeli odpad zatěžující přírodu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama