Ing. Ludmila Bubeníková

  • STAN
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2013 9:40:18 - kathe

Imunita

Mohu se zeptat, zda podpoříte návrh na omezení imunity zákonodárců? A neuvažuje o tom, že byste předložili návrh i na to, aby trestaný nebo alespoň odsouzený byl zbaven své funkce a platu zákonodárce? Přeci není možné, aby tolik poslanců (Rath, Pekárek..) byli stále poslanci a pobírali plat, nehledě na to, že tím nemůže být PS nikdy kompletní. Nebo mají možnost zasahovat do politického dění z vazby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2013 14:40:38 - Ing. Ludmila Bubeníková

Dobrý den, k Vašim dotazům: doživotní imunitu jsme dnes zrušili. Návrh na zbavení odsouzených poslanců platu a náhrad je zařazen do programu této schůze poslanecké sněmovny, návrh podala skupina poslanců z ODS. Odsouzení poslanci mohou zasahovat do politiky podáváním návrhů na nové zákony či novely zákonů, ovšem jen tak, že si jejich návrh osvojí někdo z kolegů poslanců. Pan Rath podal několik návrhů, ovšem jako předkladatel musí být ve sněmovně přítomen. Protože to nebylo možné, jeho návrhy jsme neprojednávali.   

Mějte se hezky

Ludmil Bubeníková