Ing. Lumír Aschenbrenner

  • ODS
  • Plzeň-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2019 14:48:00

Konec zákazu prodeje o svátcích se blíží

Konec zákazu prodeje o svátcích se blíží

Návrh Občanské demokratické strany na zrušení zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě byl schválen v Senátu. Pozměňovací návrh senátora Lumíra Aschenbrennera z ODS byl přijat nejprve na výboru a nyní i na plénu.

 „Podařilo se nám zrušit zákon, který byl nejenom zbytečný, ale také způsoboval řadu komplikací jak občanům, tak obchodníkům. Nebylo jasné, z jakého důvodu byly vybrány jenom některé státní svátky, ani důvod, proč musely být zavřené obchody s rozlohou právě nad 200 m2. Zákon dopadal také na řadu malých obchodníků, kteří své obchody měli v nákupních centrech, které byly o svátcích často úplně zavřené,“ uvedl senátor Lumír Aschenbrenner.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama