Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2023 15:13:00

Babiš uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité

Babiš uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2023 k Andreji Babišovi.

 Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové. Nebývalo zvykem, abychom tady u tohoto pultíku probírali jednotlivá mediální vystoupení různých politiků, ale když to paní předsedkyně Schillerová tady otevřela, tak já si dovolím zareagovat.

Vy jste přišla a řekla jste tady některé věci, které vadí vám z pohledu hnutí ANO, ale já bych byl rád, abyste u takových vystoupení potom také zhodnotila rétorické výlevy vašeho pana předsedy, které jdou za hranu slušného chování, kdy on tady opakovaně nejenom tento týden, ale v minulosti urážel celou řadu politiků, lidí schopných, lidí, kteří ve svém životě udělali obrovský kus práce. On je častoval tím, že nepostavili ani psí boudu? On tady říká o někom, kdo je předsedkyni Sněmovny, že prodávala mobily? On tady uráží lidi, kteří jsou ministry vlády a říká jim, že jsou parazité? Přijde vám to, paní předsedkyně Schillerová, normální? Jste na to hrdá? Vy s těmito výroky souhlasíte? Urážel tady členy Československé strany lidové, z nichž tisíce z nich byli tvrdě perzekvováni komunistickým režimem. On si tady dovolil říkat ty věty, které tady říkal! Jestli s tím souhlasíte, přijďte říct a řekněte, že za těmito výroky vašeho šéfa stojíte. Přijďte to sem říct! (Potlesk zprava.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama