Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2023 6:13:00

Lidovecké výchovné ocenilo rodiče a zejména maminky

Lidovecké výchovné ocenilo rodiče a zejména maminky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tzv. výchovnému k důchodu.

 Lidovecké výchovné ocenilo rodiče a zejména maminky za péči o děti.

Jsem hrdý, že se nám lidovcům povedlo tuto změnu prosadit po několika letech těžkých jednání. Od ledna platí a trvale zvýšilo důchody za každé vychované dítě o 500 Kč měsíčně.

Zejména maminky byly ještě nedávno nespravedlivě trestány mnohem nižšími důchody jenom proto, že část života věnovaly dětem. Musíme ovšem umět oceňovat nejen výdělky, ale taky výchovu dětí, protože bez nich nemá naše společnost dobrou budoucnost.

Proto i v důchodové reformě na rodiče  myslíme a jedním z navrhovaných opatření je rodičovský vyměřovací základ. Jednoduše řečeno rodičům se díky němu započítají vyšší odvody a budou tak mít vyšší důchody.

Kromě toho už platí zvýhodnění zkrácených úvazků a rozšiřuje se nabídka předškolní péče. Rodinu a práci tak půjde lépe sladit dle vlastních představ. U dalších generací díky těmto opatřením již nevznikne nespravedlnost ve výši důchodů, kterou jsme letos u našich rodičů a prarodičů vyřešili výchovným.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama