Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2020 11:23:42

Ministr zdravotnictví káže vodu, ale sám pije víno

Ministr zdravotnictví káže vodu, ale sám pije víno

KDU-ČSL vyzývá ministra zdravotnictví, aby rezignoval na svůj post.


"Jak mohou občané této země důvěřovat vládním nařízením, když ministr zdravotnictví káže vodu, ale sám pije víno? Je to doslova naplivání lidem do obličeje! Říkal jsem to už několikrát, že příklady táhnou. Tohle považuji za naprostý výsměch všem občanům této země. Měli by si teď všichni ve vládě sáhnout do svědomí a vyvodit z toho jasné důsledky!“ říká Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL.

Vláda podle něj tímto ztratila poslední zbytky důvěry společnosti a není se čemu divit. Pan ministr zdravotnictví jeden den vysvětluje, jak i na procházku do parku musíme mít roušku a pár hodin na to pro něj samotného už žádná pravidla neplatí.

„Jedná se o papalášství nejvyššího kalibru. Tohle je absolutně nepřijatelné chování a ministr zdravotnictví z něj musí vyvodit jednoznačné důsledky,“ konstatuje Jurečka a jménem KDU-ČSL ho vyzývá k rezignaci. Není možné, aby sám zastavil provoz restaurací a posléze je v noci sám navštěvoval a současně ignoroval nošení ochranných roušek, na které denně apeluje.

„Ministr zdravotnictví má jít příkladem a ne se chovat jako nadčlověk, pro kterého pravidla neplatí. Nelze prosit lidi o dodržování pravidel a zároveň je sám ignorovat. Je to totální ztráta důvěryhodnosti,“ řekl Marian Jurečka, který zároveň připomíná nedávný případ Phila Hogana, člena Evropské komise z konce srpna. Ten odstoupil poté, co se zúčastnil golfového večírku v Irsku, kde se sešlo více jak 80 lidí, i když v té době bylo povoleno shromáždění maximálně 50 osob. Jednalo se o situaci, která zdaleka nebyla z hlediska epidemiologické situace tak vážná, jako je nyní u nás.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama