Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2023 5:34:00

První tzv. operation office vznikl v Liberci

První tzv. operation office vznikl v Liberci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postupující digitalizaci státní správy

 Úřad práce v Liberci byl jedním z prvních, kde se zahájila digitalizace sociální pomoci. O tom jsem včera mluvil se zaměstnanci a probíral s nimi, jak systém funguje a co ještě zlepšit.

V prosinci tu vzniklo i první pracoviště tzv. operation office, kde jsou aktuálně zpracovávány online žádosti o příspěvek na bydlení a rodičovský příspěvek. Cíl je vše pro žadatele urychlit a odlehčit úřadům tam, kde nestíhají. Celkem už tu takto pomohli zpracovat přes 5000 žádostí, většina jsou rodičáky.

Tento měsíc tu ještě pilotně a zatím úspěšně testujeme projekt, kdy dva vybrané úřady v Praze přijaté žádosti digitalizují, ale zpracují je tady v Liberci. Pro klienta se nic nezmění, ten vše vyřídí v místě bydliště. Je to další ze způsobů, jak se vypořádat s nedostatkem pracovní síly v některých místech, jako je Praha, a v regionech naopak nabídnout dobré pracovní příležitosti navíc.

Když se bude všechno dařit, tak od května budou zpracovávat v Liberci veškeré online žádosti o příspěvek na bydlení, přídavek na dítě a rodičovské příspěvky z celé ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama