Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2023 14:07:00

Zlepšení pomoci handicapovaným je připraveno

Zlepšení pomoci handicapovaným je připraveno

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zlepšení pomoci handicapovaným občanům

 Další zlepšení pomoci handicapovaným je připraveno. Díky obecně prospěšné společnosti Asistence, a zejména Eriku Čiperovi za veškeré podněty a velmi dobrou spolupráci. V první řadě se zlepší pomoc pečujícím v novele zákona o sociálních službách a zároveň mám již pro letošní rok připravený dotační titul, který pomůže financovat další hodiny osobní asistence. Tohle se u nás bohužel roky zanedbávalo.

Je to tak další pomoc pro handicapované kromě již dřívějšího navýšení příspěvku na mobilitu na 900 korun měsíčně, zvýšení příspěvku na podporu zaměstnávání hendikepovaných, příspěvku na zvláštní dietu a zavedení zcela nového příspěvku 2900 korun měsíčně pro lidi, kteří potřebují dlouhodobou domácí oxygenoterapii nebo domácí plicní umělou ventilaci.

Navíc jsem předložil i návrh novely, která by měla urychlit a digitalizovat lékařské posudky.

Je můj cíl, aby i lidé s postižením mohli vést co nejplnohodnotnější život a měli dostatek služeb, které jim to umožní. Děkuji všem, kteří jim jakkoli pomáháte. Zaslouží si to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama