Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2015 7:39:00

Přípravy na Olympijský park 2016 jsou v plném proudu

Přípravy na Olympijský park 2016 jsou v plném proudu

Přípravy olympijského parku, který budou Pardubice hostit v srpnu u příležitosti letních olympijských her v Rio de Janeiru, jsou v plném proudu.

Speciální městem vytvořená pracovní skupina už má za sebou terénní průzkum i druhou schůzku. Srdcem dění bude park Na Špici, olympijský program se rozšíří i do jeho okolí nebo historického centra města.

„V našem plánu je připravit řadu olympijských i neolympijských disciplín, zábavu i živé přenosy z XXXI. Letních olympijských her v brazilském Riu. Program nebude chybět ani v Tyršových sadech, na nábřeží, třídě Míru či na zámku. Věřím, že atmosférou olympiády budou žít v druhé polovině prázdnin celé Pardubice, a vychutnat si ji tzv. na vlastní kůži přijede i řada mimopardubických,“ nastínil chystaný projekt Olympijský park Pardubice 2016 primátor města Martin Charvát.

V pracovní skupině pro Olympijský park Pardubice jsou městští architekti, odborníci přes sport, kulturu a cestovní ruch či úředníci dohlížející na dodržování dotačních podmínek. Manažera projektu si radní vybralitzv. zvenčí. „Protože se jedná o velmi prestižní akci, která potrvá stejně jako olympiáda 16 dní, netroufáme si nic podcenit. Hledali jsme odborníka nejen na sport a organizování velkých akcí, ale zároveň i schopného vyjednavače a diplomata. Jsem přesvědčen, že Pavel Stara – předseda představenstva BK Pardubice – je trefou přímo do černého,“ představil šéfa pracovního týmu náměstek primátora zodpovědný za školství, kulturu, sport a cestovní ruch Jakub Rychtecký. Zároveň dodal, že koncepci Olympijského parku Pardubice 2016 schválili zastupitelé města. „Další klíčový krok jsme učinili na zastupitelstvu, kde jsme v rozpočtu města na příští rok schválili položku na krytí finančního podílu města a odsouhlasili text memoranda o spolupráci s Českým olympijským výborem pro zajištění parku. Nic již tedy nebrání jeho podpisu a přípravné práce tak mohou pokračovat,“ vysvětlil náměstek Jakub Rychtecký.

„V rámci příprav Olympijského parku Pardubice už máme v podstatě jasno v rozmístění sportovních aktivit, řekli jsme si, kam nainstalujeme velkoplošné obrazovky pro sportovní přenosy z Ria a kde budou zóny pro fanoušky. Úkolu je mnoho, těmi zásadními jsou jednání se všemi dotčenými orgány, ať již Povodí Labe, Rada regionálního rozvoje apod. Dále dotvořit celý projekční tým a nechat vše odsouhlasit ČOV. Také nás čekají jednání se sportovními kluby o jejich zapojení v projektu, probíhají paralelně jednání s potenciálními partnery a sponzory akce,“ uvedl manažer projektu Olympijský park Pardubice 2016 Pavel Stara. Jakmile bude položený územní schválený základ, vyzveme místní podnikatele, kteří by se chtěli aktivně do akce zapojit,” dodalmanažer Pavel Stara.

V rámci Letních olympijských her, které se budou konat od 5. do 21. srpna příštího roku, by měly vzniknout v Česku čtyři olympijské parky. Vedle Pardubic se plánují také v Ostravě a Plzni. Největším pak bude Olympijský park Rio-Lipno 2016.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama