Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2020 4:33:00

Srdíčko bude mít novou kuchyň

Srdíčko bude mít novou kuchyň

Týden před tím, než město Pardubice uzavřelo kvůli invazi nového koronaviru své mateřské školy, začala v té na Dubině rekonstrukce kuchyně.

Během čtyř měsíců projde stravovací provoz mateřinky Srdíčko v ulici Luďka Matury kompletní rekonstrukcí, která město přijde na více než sedm milionů korun.

„V Pardubicích máme při základních a mateřských školách 44 školních jídelen. Jejich zastaralost, což je pozůstatek minulosti, musíme řešit postupně. Každý rok se snažíme obnovit alespoň jeden velký stravovací provoz na základní škole a až dva v mateřských školách. Ve většině případů totiž kuchyně pocházejí z dob, kdy byly školy zřizovány. Například té v MŠ Srdíčko, je 42 let,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Největší hrozbou byl pro Srdíčko zejména havarijní stav rozvodu plynu. Během čtyř měsíců, kdy stavbaři zrekonstruují nejen kuchyni, ale i s ní související prostory v hospodářském pavilonu, tato hrozba zmizí.  „Budou vyměněny všechny rozvody a instalace tak, aby byly v souladu s veškerými normami, proběhnou drobné stavební úpravy dispozic, výměny podlah, obkladů stěn, omítek, dveří. Bude vyměněna vzduchotechnika i gastro technologie a samozřejmě i nábytek,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký. Kuchyně tak bude nejen krásnější a bezpečnější, ale umožní kuchařkám také připravovat jídlo pro všech 104 dětí šetrnějšími způsoby.

Město Pardubice je zřizovatelem 17 základních škol a 30 škol mateřských. Ještě letos zahájí rekonstrukci gastroprovozů v ZŠ Prodloužená a MŠ v Grusově ulici v celkovém objemu více než 37,5 milionu korun a rekonstrukci vzduchotechniky v kuchyni ZŠ Ohrazenice za 2,2 milionu korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama