Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2019 12:11:00

Silnice spojující Dubinu s Trnovou získala stavební povolení

Silnice spojující Dubinu s Trnovou získala stavební povolení

Komentář na facebookovém profilu k silnici mezi Dubinou a Trnovou

SV obchvat: silnice spojující Dubinu s Trnovou získala stavební povolení.

Jak už to tak bývá, tak předvánoční období připomíná cokoliv jiného, jen ne chvíle pohody. Obchody praskají doslova ve švech a všichni někam spěcháme. Dnes tu ale pro Vás mám zprávu, která si zaslouží pozornost. Udělejte si proto na chvíli pohodu a pojďte si přečíst tuhle novinku. Potěší nejenom všechny řidiče, ale vlastně i obyvatele, protože budoucí silnice mezi Dubinou a Trnovou uleví alespoň trochu městu od dopravy (y)

Tahle zpráva by neměla zapadnout. Krajský úřad Pardubického kraje vydal koncem listopadu stavební povolení na stavbu silnice, která spojuje Dubinu s Trnovou. Jen pro připomenutí uvádím, že silnice bude po dokončení měřit 4 170 metrů a podle odhadů by náklady měly překročit miliardu korun. Podle harmonogramu by Ředitelství silnic a dálnic mělo vypsat výběrové řízení a o rok později by měla započít samotná stavba. Stavební práce by měly trvat do roku 2023.

Důležité je zmínit, že v srpnu minulého roku byl vydán závěr zjišťovacího řízení EIA. Záměr tak nebude dále posuzován podle zákona. Byl proveden podrobný hydrogeologický a geotechnický průzkum. Letos v dubnu byla vysoutěžena zakázka na přeložky elektrického nadzemního vedení na trase připravované stavby a koncem září byla podána žádost o vydání stavebního povolení na celkem 20 stavebních objektů, mezi které patří nové protihlukové stěny, podchody, křižovatky nebo mosty.

??Přestože je to dobrá zpráva, neměli bychom "jásat" předčasně. Povolení totiž zatím není pravomocné! Jeho definitivní vydání mohou oddálit odvolání. Komplikací bude i získání potřebných pozemků. Podle informací ředitele pardubické ŘSD Bohumila Vebra zbývá získat přibližně 15 % potřebných pozemků. Několik vlastníků nesouhlasilo s nabídnutou cenou, a proto bylo přistoupeno k zahájení vyvlastňovacího řízení.

Věřím, že ŘSD se podaří získat pozemky co nejdříve a stavba vytouženého severovýchodního obchvatu začne skutečně v roce 2021. Mrzí mě, že ze své pozice se nemohu do procesu příprav aktivněji zapojit. Jsem však přesvědčený, že pravidelná jednání s generálním ředitelem ŘSD Radkem Mátlem mohou pozitivně ovlivnit ŘSD k větší dynamice a tím i k rychlejšímu procesu příprav.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama