Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2018 13:32:07 - petr lexa

přímá volba

Já si myslím, že by se dalo uvažovat o přímé volbě starostů, ale neměli bychom jim dávat více kompetencí. Ani mě teda žádné nenapadají, ale myslím, že by jedinec neměl mít moc velkou moc a měli bychom ctít demokracii. Jaký názor máte vy? A vy budete ten zákon předkládat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2018 11:47:17 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den, pane Lexo,


děkuji Vám za dotaz a zároveň se omlouvám za opožděnou reakci. Osobně se dlouhodobě věnuji rozvoji dopravy v Česku. Vadí mi, že se v Česku nestaví dálnice, železnice a další dopravní infrastruktura. V současné době proto vkládám veškerou svoji energii a čas do novely zákona č. 416 o urychlení výstavby dopravní infrastruktury. Jestli máte chvilku, koukněte na můj web, kde voliče pravidelně informuji o tom, co dělám. Bohužel jsem naplno vytížen dopravou, a proto určitě pochopíte, že nemám prostor na jiná témata. I proto nezamýšlím předkládat takovou novelu. Nicméně rozhodně to není pro to, že by návrh na přímou volbu starostů měl zvyšovat jejich "moc" a ohrožovat demokracii. Přímá volba je běžnou praxí v mnoha evropských státech a rozhodně bych proto nemluvil o „ohrožení demokracie“.