Ing. Mgr. Irena Ropková

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2015 13:33:45 - Filip David (Praha)

Kdy začnete makat?

Nebo můžete vyvrátit to, co se zde píše? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odsouzeny-Brezina-z-CSSD-pry-resi-prazskou-koalici-napsali-v-sokujici-zprave-Pirati-365695

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2015 15:32:10 - Ing. Mgr. Irena Ropková

Dobrý den,

rozhodně nepatřím k lidem, kteří by neuměli nebo nechtěli pracovat. V oblasti mé působnosti se mi daří plnit program, který byl zaměřen na podporu rodin s dětmi, seniorů a dalších potřebných obyvatel Prahy. Moje působnost je velice široká a spadá do ní zejména sociální oblast a oblast školství. Každý den řeším od rána do pozdního večera projekty spadající právě do těchto oblastí, hledáním provozních úspor počínaje, investicemi konče. Do mé gesce spadá asi 300 příspěvkových organizací, denně musím řešit i různé provozní záležitosti a pracuji i na nových projektech (školní stravování, zaměstnávání sociálně znevýhodněných, specializace služeb sociální péče – Alzheimer apod.).

Nemám proto potřebu nic vyvracet a také vím zcela jistě, že v oblasti transparentnosti jsem naprosto otevřená, v grantovém řízení v sociální oblasti jsem se podílela na nastavení transparentního systému rozdělování finančních prostředků (založeném na nastavení cenových hladin a kalkulačních vzorcích), se kterým byli podle mého názoru Piráti spokojeni, což pokud se nepletu vyjádřili i podporou mnou předloženého materiálu.

Oblasti, o kterých se v článku píše, nejsou v mé gesci. Já mohu pouze uvést, že předseda Kontrolního výboru byl zvolen. HMP zveřejňuje všechny smlouvy, rodné listy zakázek i materiály schvalované Radou HMP a ZHMP – stále je však co zlepšovat, s tím souhlasím, a doporučuji Vám obrátit se na příslušného člena Rady HMP, který má tuto oblast na starosti, jistě Vám poskytne další informace.