Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 20:31:27 - Docent

Francie

Dobrý den pane poslanče, co soudíte o politice paní Le Pen a jejím volebním úspěchu? Proč asi Francouzi naslouchají tkzv. extremismu, rasismu, xenofobii atd. a nedají víc na mainstream hlas? Jaký ohlas to bude mít u EU a Frau Merkel? Bude nějaká korekce naprosto nesmyslné EU poltiky nejen v rámci uprch. krize? Pokud zvítězí pokrytectví a postoj - ti lidé jsou ale hloupí a nevděční když nechápou co skvélého pro ně EU dělá, tak se v roce 2017 bude Evropa hodně divit, až vystřídá slabého Hollanda v prez. paláci. A co pak? Demokratické Referendum o setrvání v EU či Nato - hm to by možná nemuselo dopadnout jak je vyžadováno.Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.12.2015 12:24:31 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz.

Marine Le Pen se v poslední době skutečně daří. Nejdříve převzala vedení Národní fronty (FN) a podařilo se jí změnit odmítnutím politiky svého otce  image strany ze xenofobní a rasistické partaje na stranu spíše nacionalistickou a protievropskou. Tím jednak otupila částečně hroty kritiky svých oponentů, pro které byla nepřijatelná protižidovská rétorika jejího otce, a jednak dala možnost podstatně většímu počtu francouzských voličů se s ní ztotožnit. Za druhé jí k úspěchu významně pomáhá současná pofiderní politika EU a uprchlická krize, které posilují protiimigrantskou argumentaci FN. A za třetí pomáhá k úspěchu Marine Le Pen velmi špatná politika současné francouzské socialistické vlády, neboť vysoká nezaměstnanost a neuspokojivé hospodářské výsledky Francie přináší FN podporu i od sociálně slabších Francouzů.

Obávám se, že kancléřku Merkelovou nedokáže přesvědčit o nesmyslnosti její proimigrantské politiky nikdo. Stejně tak bude asi obtížně měnit své pomýlené názory předseda Evropské komise J.C.Juncker. Ten prohlásil, že odmítání uprchlických kvót oslabuje Evropskou unii. Já se naopak domnívám, že je to Evropská komise, která svými diktátorskými metodami žene EU k rozpadu.