Ing. Mgr. Pynelopi Cimprichová

1. místopředsedkyně hnutí Švýcarská demokracie
  • Švýcarská demokracie
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2020 13:56:27

Turecké provokace v Egejském moři v den největšího státního svátku Řecka

Turecké provokace v Egejském moři v den největšího státního svátku Řecka

Dvě turecké F-16 dnes narušily výsostný řecký vzdušný prostor. Dnešní den Řekové slaví státní svátek Den řecké nezávislosti – na počest zahájení národně osvobozeneckého boje za osvobození ze 400 leté turecké nadvlády v roce 1821. A Turkové provokují.

Dvě turecké F-16 dnes, v 9:25 ráno, vstoupily do prostoru řeckého území, aniž by předložily letový plán. Kdy konečně bude Evropská unie konat, místo neustálých ústupků a dokonce plateb Turkům z našich financí, když Turci neustále narušují výsostné hranice Evropské unie?

Turecká letadla byla zachycena řeckými stíhačkami v souladu s mezinárodními pravidly.

Dnešní den je velmi důležitý státní svátek v Řecku. Řekové slaví Den řecké nezávislosti – na počest zahájení národně osvobozeneckého boje za osvobození ze 400 leté turecké nadvlády v roce 1821. A Turkové hned předvádějí, co si dovolí.

Řecko je jedinou zemí, která právě bojuje proti dvěma válkám. Jedna s koronavirem a druhou s útočníky na severovýchodních hranicích s Tureckem. Přestože EU uzavřela hranice na 30 dní, Erdogan stále vysílá a tlačí migranty, aby pronikli na hranice Řecka a EU, zatímco Turci prezentuji ve svých zprávách, že druhá strana jsou ti agresoři, ne oni.

Jak to vypadalo v průběhu týdne na řecko-tureckých hranicích.

Středa 18.3.2020 Elektronická válka v Evrosu ze strany Turecka, útoky se slzným plynem na hraniční přechody. Neustálé útoky na hraniční přechody v Evrosu pokračovaly i ve středu v ranních hodinách mezi 02.30 a 04.00 organizovanými skupinami 300-400 migrantů pomocí slzného plynu a dýmovnic ze strany tureckých úřadů. Útoky byly zaznamenány i později odpoledne, a to i přesto, že turecké Ministerstvo vnitra oznámilo uzavření pozemních hranic na přechodech Uzunkopru, Ypsala a Pazarkule, a zároveň uzavření hranic s Řeckem a Bulharskem v souvislosti s opatřeními na ochranu před pandemií koronaviru, což bylo původně vnímáno jako možná předzvěst k poklesu napětí v Evrosu. Na ministerstvu Národní obrany Řecka se domnívají, že organizovaný útok poprvé v tak pokročilé hodině byl samozřejmě předem naplánován, s cílem otestovat vojenské síly, které se nacházely v tuto dobu v oblasti Kastanies.

Turecko si však nedá pokoj, a to ani v jiných ohledech. Orgány Turecka se pokoušely dočasně ochromit komunikaci řecké policie hlídkující podél hranice. Aby Turci dosáhli svého cíle, vypnuli mobilní antény umístěné v místě.

Řečtí policisté sloužící v této oblasti jsou vybaveni zastaralými analogovými vysílačkami, které nezaručují ani minimální úroveň bezpečnosti komunikace. K překonání této překážky při absenci moderních digitálních bezdrátových vysílaček, komunikují policisté v terénu prostřednictvím aplikací na svých mobilních telefonech, které zřejmě turecké orgány vysledují. Ve středu tedy „bombardováním“ antén mobilních telefonů, což je taktika nejčastěji používaná v elektronické válce, zparalyzovali síť a přerušili mobilní telefony fungující v místě a nechali policisty bez bezpečné komunikace. Tady je návod, jakou by potřebovalo Řecko pomoc v souvislosti s migranty a útoky na řecko-tureckou hranici.

Rovněž stále dochází k opakovanému porušení řeckého vzdušného prostoru. Několikrát denně a každý den. To není novinka, k tomu dochází několik let. Jakým právem si toto Erdogan dovoluje?

Jednání Erdogana v Bruselu

Návštěvu tureckého prezidenta v Bruselu lze charakterizovat jako neúspěch mezi EU a tureckým přístupem k migrantům. Erdogan v Bruselu a vydíral a vyhrožoval, že hranice zůstane otevřená. Při jednání byli pouze tři účastníci: Erdogan, Ursula von der Leyen (Evropská komise) a Charles Michel (Evropská rada). Odpovědní komisaři byli vynecháni. Erdogan, trval na tom, že odmítá mluvit s příslušným řeckým komisařem. Erdoganovi se podařilo „narušit“ soudržnost EU a zahájit poté vyjednávání o přistěhovalectví pouze s Německem a Francií, ke kterému se přidala Anglie.

Později následoval telekonferenční hovor Erdogana s Angelou Merkelovou, Emmanuelem Macronem a Borisem Johnsonem. Nezdá se však, že by čtyřčlenná telekonference vedla k rychlému vývoji v oblasti migrace, ale zůstala u otázky pandemie. V každém případě k otázkám migrace Erdogan stále důrazně odmítá přizvat Řecko. O nás bez nás. To už známe.

Tato evropská trojka údajně odpověděla Erdoganovi, že pokud nedojde k snížení eskalace v Evrosu a snížení tlaku v Egejském moři, nemůže v Sýrii očekávat významnou pomoc. Nicméně Merkelová prohlásila, že mu budou poskytnuty nějaké finance (menší obnos, než on žádá). Ptám se, jak je možné, že Merkelová chce platit agresory z našich daní? My jim budeme platit, aby nás napadali? V takové EU si opravdu přejeme být? Já tedy ne!

Není jisté, zda je turecký vůdce poslechl (s největší pravděpodobností ne), ale současná situace kvůli koronavirové krizi mu naštěstí nenapomáhá k riskantním činům. To však neznamená, že jeho plány v Evrosu a Egejském moři jsou zavrženy. Jen několik hodin po ukončení konference umožnil stovkám maskovaných migrantů (neví se, kolik z nich mohlo být z jeho tajných organizací) – viz výše, zaútočit slzným plynem i s tureckými jednotkami na řecký plot v Kastanies, aby se dostali na řecké území.

V neděli 22.3.2020

Evros: Nové incidenty s použitím chemikálií z turecké strany. Turecké státní složky nabádaly migranty k překročení hranice za každou cenu.

Útok dýmovnicemi z turecké strany byl obrovský, ale řecké síly chránící své hranice reagovaly velmi efektivně. Házení předmětů a dýmovnic ze strany migrantů na řecké síly bylo zachyceno také leteckými záznamy. Situace se ustálila až kolem 19. hodiny.

Když turecké síly odpálily na řecké síly v neděli granáty se slzným plynem, proč NATO mlčí k invazi migrantů od islámského Erdogana směrem do Evropy?

A včera

Kromě již klasických útoků na hranicích, byl odhalen další úkryt krajně pravicové turecké organizace DHKP-C, jejíž 11 členů bylo minulý týden zatčeno kvůli obviněním z účasti v teroristické organizaci. Obžalovaní kromě pronajatého bytu ve svém domě na ulici Avlonos v Sepolii vykopali tunel o délce 47 metrů a skryli celý arzenál těžkých zbraní, včetně protitankových.

Probíhá další narušování výsostného řeckého vzdušného prostoru.

Evidentně je na čase Turecku otevřeně sdělit, ať pošle migranty (agresoři na řeckých hranicích nejsou uprchlíci) zpátky do svých domovů dle příkladu okolních států a zastavit mu penězovody, protože migranty jen používá k vydírání. A Turecko ať přestane provokovat na hranicích Řecka. Je to nyní i naše hranice.

Já si přeji klidnou a mírumilovnou Evropu, což je možné uskutečnit bez útočných a vydírajících Turků, jak zjistili již velmi bolestivě naši předci. Proto se jim postavili a zvítězili. Pojďme se poučit z historie.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama