Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2017 13:00:00

Považuji za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které sami

Považuji za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které sami

Proč jsem podpořil svým podpisem Ústavní stížnost proti registru smluv

 Obecně jsem přesvědčen, že pro každý zákon je jen dobře, když projde testem Ústavního soudu, zda je v souladu s Ústavním pořádkem. Pokud je, dostane štempl ústavnosti, pokud není, protiústavní části ÚS zruší, což je jenom dobře. Proto jsem ochoten prakticky u všech zákonů podepsat ústavní stížnost (a činím tak).

za 2) a za hlavní - při schvalování novely tohoto zákona neuvěřitelným způsobem Poslanecká sněmovna pošlapala Ústavu, když se v rozporu s Ústavou vůbec nezabývala pozměňovacím návrhem Senátu, čímž jednoznačně porušila čl. 47 odst. 2 Ústavy a namísto toho si narychlo vymyslela novou verzi. Marně proti tomuto bezprecendentnímu kroku protestovala Komise pro Ústavu a Senát jako celek (důvodem byla s téměř 100% pravděpodobností mnou navržená a Senátem schválená část pozměňovacího návrhu, která rušila výjimku pro samotnou Poslaneckou sněmovnu, Senát, Ústavní soud, Kancelář prezidenta republiky a další ústavní instituce). Více o tom v mém vystoupení ZDE.

za 3) Právě to, že samotná Poslanecká sněmovna a další ústavní instituce mají výjimku. Považuji naprosto za nemravné, aby zákonodárci na druhé uvalovali povinnosti, které jejich vlastní instituce nemají. Dle mého názoru to způsobuje nerovnost před zákonem a diskriminaci nepriviligovaných.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama