Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2014 9:30:49

Upřímně se divím

Upřímně se divím

Česká školní inspekce ve svých každoročních zprávách upozorňuje na to, že jen v základních školách se vyskytuje cca 14% nekvalifikovaných učitelů (cca 8 tisíc).

Upřímně se divím té velké diskusi a překvapení, které zavládlo po průzkumu MŠMT o velkém počtu nekvalifikovaných učitelů. ČŠI ve svých každoročních zprávách upozorňuje na to, že jen v základních školách se vyskytuje cca 14% nekvalifikovaných učitelů (cca 8 tisíc).

Myslím, že někteří učitelé a také ředitelé spoléhali, že to prostě nějak zase projde. Ale to není možné. Na druhou stranu souhlasím s možností výjimky, kterou bude moci využít ředitel v některých opodstatněných případech. Především musí být také možnost pro doplnění studia, a tedy nabídka vysokých škol. Myslím, že by zprávám a zjištěním ČŠI měly příslušné orgány věnovat více pozornosti, předešlo by se mnoha problémům.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama