Ing. Michal Burian, Ph.D.

expert na fondy EU, zakladatel agroturistiky v ČR, politik
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2016 17:38:37

Jak uplatit voliče - koblihy jsou passé

 Jak uplatit voliče - koblihy jsou passé

Paní, pojďte si dát kus vepřového. I tak vypadá předvolební agitace. Čím se uplácejí voliči?

O voličích mnozí politici předpokládají, že jim chybí mozek v hlavě. A určitá skupina voličů tuhle myšlenku ráda podpoří. Stačí si lehnout na záda a nechat si do úst létat pečené holuby, koblihy, třešně.... a pak ten správný lístek hodit do volební urny.

My noví to máme těžké. Nemáme po ruce státní rozpočet, kterému bychom mohli pustit žilou. Neumíme zlevnit pivo jako prosazuje Andrej Babiš. Nemůžeme nabídnout učitelům, lékařům, úředníkům a dalším státním zaměstnancům zvýšení platů (jako z udělání to vládě vyšlo těsně před volbami). Ještě že se naše vládní strany neinspirovaly v Řecku, kolébce demokracie a úplatků pro voliče, kde prý vymysleli před volbami příplatek pro ty úředníky, kteří měli kancelář v patře. 

Co s tím? Jsme buřtový a vepřový národ. Takže "Paní, pojďte si dát kus vepřového. Dám vám zdarma předvolební prase. Prasátko. Prasátečko". Perníkové. Paní se usměje a je to. Mám svého voliče.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama