Ing. Michal Burian, Ph.D.

expert na fondy EU, zakladatel agroturistiky v ČR, politik
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2016 8:52:04

Kdo se plazí, neklopýtne

 Kdo se plazí, neklopýtne

Mailové stránky přetékají přáními. Poseroutkové namísto vánočních přání posílají bezpohlavní Season´s Greetings. Prezident Zeman slavnostně promluví na čínském Barrandově. Ten odvysílá dětský seriál Krtek a Panda. Ohýbej stromek, dokud je mladý.

K naší kultuře patří jak svátek pohanského slunovratu, tak křesťanské vánoce. Jsme Evropané ( s velkým "E"). Protože se Turci do našich zemí nedostali (a nebyla to naše zásluha), neslavíme muslimské svátky. Ani Číňané k nám nikdy nedoputovali.

Lidé se stěhovali odpradávna a i praotec Čech byl přivandrovalec. Nic zlého nevidím na tom, že se k nám stěhují cizinci a že tu podnikají. Ale nejde mi do hlavy, proč bychom měli komukoliv poklonkovat, Číňanům, islámu či komukoliv jinému. A už vůbec ne prostřednictvím svých oficiálních představitelů. Nedovedu si to vysvětlit jinak, než že se řídí heslem, že "kdo se plazí, neklopýtne".   

Náš národ tu žije stovky let, naše kulturní kořeny jsou nezpochybnitelné. A snad máme i hrdost a schopnost se bránit. V příštím roce uplyne 40 let od Charty 77. Média nám ji budou připomínat, až nám z toho bude zle. Ale bude asi potřeba Charta 2017, aby se plazičům rozsvítilo a těm, co je to jedno, aby to jedno nebylo. Velmi bych si to přál.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama