Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2017 13:37:35

Kraj schválil pomoc neziskovým organizacím, urychlí dotační programy

Kraj schválil pomoc neziskovým organizacím, urychlí dotační programy

Neziskové organizace ve Zlínském kraji se dočkají větší předvídatelnosti krajských dotací pro sport, kulturu či zájmové spolky.

Krajští zastupitelé totiž v pondělí schválili návrh Michal Dvouletého, předsedy Výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor, aby takzvané rámce programů Fondů Zlínského kraje byly schvalovány nejpozději na podzim, nikoliv až těsně před koncem kalendářního roku.

„Neziskové organizace často poukazují na to, že krajský dotační systém je složitější, než v případě státních či dokonce evropských dotací. Proto jsme se pustili do náročného úkolu a snažíme se dotační systém Zlínského kraje postupně zjednodušit. Prvním krokem je to, že chceme, aby bylo co nejdříve zřejmé, co bude kraj v následujícím roce dotačně podporovat. Neziskové organizace tak mohou lépe plánovat své aktivity a připravit se na předložení svých dotačních žádostí. Jsem rád, že zastupitelstvo podpořilo můj návrh, který vzešel z doporučení našeho výboru pro neziskový sektor. Je to naděje, že se nám postupně podaří společně prosadit hodně potřebných změn, které uleví nevládním organizacím v našem kraji,“ uvedl Michal Dvouletý, zastupitel a krajský předseda Strany soukromníků.

Krajský výbor pro nevládní organizace a neziskový sektor připravuje v pořadí již druhé výjezdní zasedání, které bude 13. června 2017 hostit Uherské Hradiště.

„Právě na výjezdních zasedáních se setkáváme se zástupci neziskových organizací a posloucháme jejich zkušenosti s krajským dotačním systémem, které se pak snažíme přenášet jak do práce krajských úředníků, tak do systémových doporučení pro celé krajské zastupitelstvo,“ dodal Michal Dvouletý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama