Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 9:25:00

Daně mají být nízké a státní aparát co nejlevnější

Daně mají být nízké a státní aparát co nejlevnější

Komentář na facebookovém profilu k dalšímu rozrůstání státní správy

 Označit zrušení superhrubé mzdy a snížení daní pro zaměstnance za rozpočtovou nezodpovědnost mohou pouze ti, kteří touží po velkém vypaseném státu.

I já bych si přál vládu, která když sníží daně, tak zároveň představí jasný plán, kde ve státním rozpočtu ušetří chybějící miliardy. Ale nezměním své přesvědčení o tom, že daně mají být nízké a že státní aparát má být co nejlevnější a byrokracie co nejmenší.

A kde šetřit? Uvedu jeden příklad za všechny. V návrhu státního rozpočtu pro letošní rok se počítá s tím, že se státní správa rozroste o více jak 40 000 lidí ve srovnání s rokem 2014, což bude znamenat navýšení státních výdajů o 80 miliard Kč.

Tak milá vládo, začni třeba tím, že najdeš odvahu provést skutečně zásadní reformu státní správy, snížíš byrokracii, a tedy seškrtáš i počet byrokratů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama