Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2021 14:33:00

Pandemii covidu nesmí vystřídat pandemie chudoby. Pojďme se společně bránit

Pandemii covidu nesmí vystřídat pandemie chudoby. Pojďme se společně bránit

Komentář na facebookovém profilu k situaci živnostníků a malých firem

 V roce 2020 přerušilo podnikání celkem 99 329 živnostníků! Jde o astronomické číslo. Jen pro srovnání, je to o 43 % víc než v roce 2019 a o 65 % víc než v roce 2018.

Téměř sto tisíc lidí se tedy dostalo do úzkých, muselo změnit způsob své obživy, najít si jinou práci, brigádu, zaregistrovat se na úřadu práce nebo to alespoň „vymyslet“ tak, aby za ně stát alespoň platil zdravotní a sociální pojištění.

Bohužel viníkem není jen sama pandemie, ale bohužel tako to, jak s ní současná vláda chaoticky bojuje. V této válce bohužel naše země bolestivě prohrává. Ví to všichni v nemocnicích, ví to všichni, kdo vzhlíží k očkování, ví to většina podnikatelů a živnostníků.

Pandemii covidu nesmí vystřídat pandemie chudoby. Proto společně s kolegy ze Strany soukromníků České republiky jsme připraveni o to hlasitěji hájit živnostníky a malé firmy a i nadále pomáhat tomu, aby si s nimi vláda nevymetala podlahu, jako tomu bylo doposud.

Je třeba zvednout hlavu a začít se společně bránit. Řešením může být www.sebeobrana-zivnostniku.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama