Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2020 10:54:55

Živnostníci musí povstat. Bez skutečné politické sebeobrany nepřežijí!

Živnostníci musí povstat. Bez skutečné politické sebeobrany nepřežijí!

Živnostníkům v České republice chybí více než kdykoliv předtím politická sebeobrana

V celém parlamentu, natož vládě, nemají živnostníci skutečné a jednoznačné zastánce, což se projevuje na intenzitě, nekoncepčnosti a nepředvídatelnosti opatření. Ta pod pláštěm boje s nákazou Covid-19 doslova likvidují tisíce živnostníků, především pak v oblasti gastronomie a cestovního ruchu.

A to se musí změnit! Příští rok musí v parlamentu usednout ti, kteří budou za živnostníky bojovat a nedopustí, aby stát porušoval ústavní principy a odpíral svým občanům právo na svobodu podnikání, nebo dokonce podnikání vědomě likvidoval.

Je správné, že se živnostníci sdružují v nejrůznějších spolcích a odborech. Je správné, že se živnostníci podepisují pod časté petice a protesty. Je správné, že se najdou živnostníci, kteří na svou zoufalost upozorňují křiklavými protesty, rebelií a vzdorem proti vládním opatřením. A v konečném důsledku je správné, že tyto rebelie vedou k tomu, že je vláda svolná alespoň k nějaké almužně, kterou označuje za „štědré kompenzace“ vůči decimovaným živnostníkům.

Ale to nestačí! Existuje jediné, co může do budoucna zabránit tomu, aby se něco podobného – to, aby sami živnostníci a soukromníci usedli v parlamentu a měli přímý vliv na zákony a nejlépe také vládní nařízení. Jedině tak skutečně zachováme ústavou zaručené právo na svobodu podnikání a vytvoříme dostatečně silnou bariéru vůči všem soudruhům i puritánským vystrašencům, kteří nehledají řešení, ale z pohodlnosti a bezradnosti pouze zakazují, zavírají a chaoticky regulují. Když prokazatelně selhává tlak zvenčí, je nevyhnutelné být přímou součástí rozhodovací mašinerie a zabránit snaze o potlačování svobody podnikání již v samotném zárodku těchto snah.

Tuto opravdovou alternativu představuje Strana soukromníků České republiky, která měla již v prvorepublikových dobách své poslance a ministry, a jako stavovská a pravicově-konzervativní strana vždy a za všech okolností hájila všechny živnostníky a drobné soukromníky v naší zemi. A Strana soukromníků České republiky je zde i nyní připravena bojovat za to, aby nedošlo pod záminkou boje s pandemií k úplné likvidaci živnostenského stavu a malých firem.

Jak konkrétně? Živnostníkům a firmám budeme garantovat, že nedojde k uzavření jejich provozoven a bude tedy zachováno jejich živobytí. Změníme zákony tak, aby vláda nemohla selektivně zavírat firmy (jako nyní například gastronomii a hotely) bez garance plné kompenzace škod. Prosadíme úplné daňové prázdniny pro živnostníky a malé firmy. Vyhlásíme anti-byrokratickou revoluci, která musí jednou provždy zbavit živnostníky zbytečných lejster a úředních povinností. A pokud nějaké povinnosti vůči státu budou, pak plně online a na pár kliknutí z mobilu.

Nic z toho se však nestane, pokud i přes veškerou nevoli k politice to nebudou právě sami živnostníci, kdo si řekne o hlas v nadcházejících parlamentních volbách a bude tak mít své advokáty na půdě Poslanecké sněmovny. Pouhou kritikou v médiích, na sociálních sítích nebo organizováním veřejných protestů ke skutečné změně nedojde. A Strana soukromníků České republiky ví, jak na to. Již dnes má mnoho komunálních a krajských politiků, působí ve všech krajích naší země, a je připravena převzít zodpovědnost za politickou sebeobranu českých, moravských a slezských živnostníků i na parlamentní úrovni.

Přidejte se i vy. Je čas se sjednotit a bez ohledu na cokoliv dokázat, že živnostníci a soukromníci budou mít své přímé zástupce v příštím parlamentu. Živnostníci musí povstat a musí začít táhnout za jeden provaz. Jedině tak to dokážeme. Jedině tak zachováme svobodu podnikání. Jedině tak společně zvítězíme.



Ing. Michal Dvouletý, MBA
člen předsednictva Strany soukromníků České republiky
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama