Ing. Michal Kostka

Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • KSČM
  • Kroměříž
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2018 22:23:52

Socialismus měl radši padnout, než aby se zprofanoval, aneb Komentáře za 8/2018

Socialismus měl radši padnout, než aby se zprofanoval, aneb Komentáře za 8/2018

Po dlouhém váhání jsem si zařídil vlastní veřejnou facebookovou stránku. Najdete ji na https://www.facebook.com/michalkostkaing/. Zaměřuji se na psaní krátkých komentářů na této stránce.

Aby se k mým komentářům dostali i ti, kteří nemají facebook, budu pravidelně souhrn svých komentářů dodávat i sem.

Kdo bude kandidovat?

17. srpna – Tak už se nám vyjasnilo, kdo bude kandidovat. To bude zas přeběhlíků…
https://www.mesto-kromeriz.cz/aktuality/tiskove-zpravy/v-komunalnich-volbach-v-kromerizi-bude-o-hlasy-usilovat-13-stran-a-hnuti/

Skutečně komický rozkol v ANO

18. sprna – Občas si vzpomenu na rozkol v kroměřížském ANO. Komicky na mě působí především tvrzení „Pan starosta ostudně ignoroval též jednání s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, který Kroměříž několikrát navštívil.“
http://kromeriz.anobudelip.cz/cs/aktuality/jak-se-stavime-k-odchodu-jaroslava-nemce-z-hnuti-ano-35455
Co k tomu říct, kdyby někdo z KSČM nepřišel na návštěvu Vojtěcha Filipa v Kroměříži, naše stranická organizace by z toho jen těžko dělala aféru, jakou si zvládne udělat hnutí ANO.
Třeba jim to s novým lídrem vyjde lépe… 

Více než osm let nenaplněný slib – druhý most

19. srpna – Jedním z nenaplněných slibů především ČSSD (objevil se v jejích programech z let 2010 i 2014) je výstavba druhého mostu v Kroměříži. Přestože ČSSD je v jakékoliv radě města už od roku 2006, kromě slov se nic nestalo. Přitom v nedávné době právě uzavření lávky přes Moravu zkomplikovalo spoustě lidí život (i ti z mých studentů, kteří dojíždějí, mají denně co obcházet). Městský most pro dopravu do 3,5 tuny vybudoval např. sousední Přerov, takže to jde, jen musí být vůle.
Je zjevné, že město alternativu k mostu Karla Rajnocha prostě potřebuje. Nebude to jistě levná investice (přerovský Tyršův most stál více než 100 milionů), ale úleva dopravě znamená značnou úlevu občanům i návštěvníkům města.

Rok 68. – skutečně nepovedená „záchrana“ socialismu

21. srpna – Původně jsem se tady moc nechtěl vyjadřovat k historickým událostem, ale výročí roku 1968 je tak významné a komentované, že i já přispěji svou troškou do mlýna.
Je velkou ostudou, že se naši „spojenci“ rozhodli řešit politické problémy tanky a podobnými nesmysly. Pošpinili tak myšlenky socialismu a komunismu na mnoho desítek let dopředu.
Asi by bylo i lépe, kdyby socialistické zřízení tehdy padlo (což pravděpodobně vůbec nehrozilo), než aby „bylo bráněno“ takhle hloupě. Protože za 20 let padlo stejně a „obranou“ z roku 1968 jen ztratilo velkou část své důvěry…

Drobní organizátoři si zaslouží pomoc, ne byrokracii (noční klid)

27. sprna – Zejména v loňském roce bylo mezi politickou reprezentací velmi populární zveřejňovat selfie z letních hudebních festivalů. Já jsem si zase ve víru zábavy na festivalech na nich takové nevzpomněl a to jsem navštívil celkem 4 – Brutal Assault, Freedom Forever Fest, a částečně Masters of Rock a Barbar Fest. Tak aspoň poděkování především pořadatelům spíše neziskových festivalů Freedom Forever Fest a Barbar Fest Zedovi a Horsetovi. Vím, jakou dá organizace hudebních akcí práci, tihle lidé to dělají za lidové ceny a ne s cílem zisku, a přesto letos dotáhli na Moravu kapely i z USA nebo Švýcarska. Za to si zaslouží uznání.
Jako alespoň malou pomoc organizátorům menších akcí bych rád prosadil, aby v letních měsících v Kroměříži začínal noční klid v pátek a sobotu aspoň o hodinu později, ve 23 hodin. Dodávám, že dříve byl noční klid v těchto dnech až od 24 hodin, než to současná reprezentace města změnila (pravda, noční klid tehdy byl až do osmé hodiny ranní, což nyní zákon neumožňuje, ale ta hodina v létě snad nikoho nezabije).
Obdobné ustanovení (o nočním klidu v letních měsících) má např. i Chrastava, jejíž vyhlášku posuzoval i Ústavní soud a dané ustanovení ponechal v platnosti.

Střídání politických dresů – fakta

28. srpna – V téhle aplikaci se můžete mrknout, kdo prostřídal různé politické strany třeba i v Kroměříži. Je zajímavé sledovat, jak stranické dresy mění i lídři kandidátek. Viz https://www.irozhlas.cz/volby/obecni-volby-2018-politika-kandidatky-demografie_1808231045_jab

Komedie si všimli už i v celostátních médiích…

30. srpna – https://ihned.cz/c1-66229030-polocas-rozpadu-ano-babisova-strana-se-obmenami-uspesnych-kandidatek-snazi-branit-vnitrnim-sporum-i-neuspechum?utm_source=facebook&utm_medium=cpcHN

Karel Holík (ČSSD) pronajímatelem i nájemcem městského majetku

30. srpna – No, málokdy informuji o akcích jiných politických stran, ale zrovna tato mě celkem zaujala. Docela by mě zajímalo, zda SZMK vedené Karlem Holíkem, pronajaly ČSSD, vedené do komunálních voleb tím samým Karlem Holíkem, Bajdu za cenu obvyklou a s řádnou smlouvou nebo za nějakých jiných podmínek…
https://www.facebook.com/events/1863084900448248/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama