Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2017 13:56:00

Českým firmám a občanům se otevírá obrovský trh

Českým firmám a občanům se otevírá obrovský trh

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 9. 2017 k návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářská a obchodní dohoda mezi Kanadou a Evropskou unií.

Děkuji za slovo. Omlouvám se, trošku mě přivedl do veselí můj předřečník. Nicméně bych pánům kolegům z hnutí ANO chtěl říct, že se bavíme o smlouvě s Kanadou, jejíž průmysl je na velmi dobré úrovni, je vyspělejší, troufnu si říct, než náš průmysl. A že bychom se tady měli obávat přílivu levných kanadských pracovníků, kteří by brali našim dělníkům pracujícím za nízkou mzdu práci, to mě skutečně pobavilo. To byl skutečně geniální koment z dílny poslanců hnutí ANO.

V každém případě je to právě naopak. Ta příležitost je právě pro české firmy a pro české občany, protože jim se otevírá naprosto obrovský trh, který je trhem pro inovace, trhem pro přidanou hodnotu, trhem, který je pro naše firmy velmi inspirativní. Takže já bych chápal, kdyby ta diskuse probíhala na té kanadské straně, že nechtějí pustit české firmy na svůj trh, ale abychom se tady bavili o tom, že čeští občané se obávají z toho, že sem přijdou kanadské firmy, tak to mi připadá opravdu velmi směšné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama