Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2022 14:15:00

Problém je v neschopnosti hnutí ANO a osm let promrhaného času

Problém je v neschopnosti hnutí ANO a osm let promrhaného času

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 14. ledna 2022 k stavebnímu zákonu

 Dobrý den, dámy a pánové, děkuji vám za slovo, pane předsedající.

Já bych chtěl jenom stručně reagovat na paní poslankyni Peštovou, která nás tady poučovala, jaký je rozdíl mezi státní správou a samosprávou a přenesenou působností. Paní poslankyně Peštová, prostřednictvím pana předsedajícího, všichni starostové to velmi dobře ví a velmi dobře se podle toho taky chovají. Nemusíte je poučovat.

Ten problém, které je se stavebním zákonem, je díky tomu, že vaše hnutí, které tady osm let vládlo, tady osm let mělo všechny prostředky k tomu, aby postavilo kvalitní normu, kvalitní stavební zákon. Mělo ministra pro místní rozvoj, mělo ministra financí, mělo ministra životního prostředí, mělo čtyři roky předsedu vlády, mělo ministra dopravy. To znamená všechna ta potřebná ministerstva, aby postavila velmi kvalitní normu, ale to prostě nedokázala.

Tam je problém stavebního zákona. Ten problém nejsou skutečně starostové a jejich nepochopení, co znamená přenesená působnost, státní správa a samospráva. Problém je v neschopnosti hnutí ANO postavit kvalitní stavební zákon a osm let promrhaného času.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama