Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2022 13:53:49

Vyvolání strachu jako nový způsob komunikace radnice v Milovicích?

Vyvolání strachu jako nový způsob komunikace radnice v Milovicích?

Blíží se komunální volby, a tak není divu, že někteří občané využívají svých práv a organizují různé petice za vyhlášení místního referenda. Ne jinak tomu je i v Milovicích, kde měli občané možnost podpořit formou petice zachování Hakenova stadionu.


Dne 17.5.2022 předal petiční výbor Městskému úřadu v Milovicích petiční archy s návrhem na konání místního referenda k těmto otázkám:

1)      "Souhlasíte se zachováním stavu a způsobem využití Hakenova stadionu na pozemku p. č. 1751/6 v k.ú. Milovice nad Labem, tak jak byl schválen v územním plánu města v roce 2016 jako plocha veřejného prostranství a veřejné zeleně, za použití všech zákonných pravomocí orgánů města?“

2)      "Souhlasíte s tím, aby pozemek ve vlastnictví Města Milovice p. č. 1751/6 v k.ú. Milovice nad Labem, na kterém leží Hakenův stadion, zůstal v majetku města?"

Podpisové archy obsahovaly 1938 podpisů. Městský úřad v Milovicích provedl kontrolu podpisů a zjistil, že 2 podpisy jsou duplicitní, 88 podpisů neobsahuje jméno osoby, 9 podpisů neobsahuje datum narození osoby, 96 osob má chybně uvedené bydliště,15 osob nesplňuje právo volit, 97 osob nebylo nalezeno, 11 osob uvedlo neúplné údaje, 104 podpisů bylo nečitelných. Předpokládám, že většina občanů má nečitelný podpis, takže dle mého názoru nečitelnost podpisu by neměla být důvodem pro neplatnost petice. Je také zarážející, že nebyl uznán podpis jednoho zastupitele, u jehož jména byla uvedena poznámka „Nenalezen“. Hovoří to asi o tom, že správní orgán není schopen si ověřit trvalý pobyt vlastního zastupitele.

Vedení města si pravděpodobně uvědomilo, jak významnou politickou sílu představuje toto množství podpisů. V Milovicích bylo totiž evidováno v roce 2021 dle dostupných informací 8 151 voličů a účast v komunálních volbách bývá velmi nízká, pouze kolem 33 %. Takže se nelze divit, když město další své kroky vedlo ke znevěrohodnění vyhlášení referenda. Město přešlo do útoku a 21.6. 2022 zveřejnilo prostřednictvím tiskové mluvčí video, kde uvádí, že muselo podat trestní oznámení v souvislosti se sběrem podpisů pro svolání referenda. Tím vyvolalo strach u některých občanů, kteří již petici podepsali, byl pošpiněn petiční výbor a zároveň cílem bylo odradit případné zájemce o nové podpisy. Aby toho nebylo málo, tak městský úřad následně dodané opravy od petičního výboru neuznal.

Na zastupitelstvu města dne 27.6. 2022 zastupitelka města Kristýna Bukovská navrhla zařadit do programu bod „Návrh na vyhlášení místního referenda“. Toto referendum by se uskutečnilo v souladu s vůlí občanů společně s komunálními volbami. Bohužel, návrh na zařazení tohoto bodu podpořili pouze tito zastupitelé: JUDr. Kristýna Bukovská (nezávislá), Ing. Milan Pour (ANO), Ing. Jiří Hlaváček (ČSSD), Ing. Zdeněk Milata (KSČM). Ostatní zastupitelé byli proti, nebo nehlasovali. Neumožnili tak k tomuto bodu jednání ani diskuzi. V bodu“ Diskuze“ na konci jednání zastupitelstva města paní Daniela Blechová z petičního výboru všem zastupitelům oznámila, že se petiční výbor obrátil v celé záležitosti na správní soud.

Pro úplnost dodávám, že nejsem členem petičního výboru. Podporuji zachování Hakenova stadionu, a proto jsem podepsal tuto petici stejně tak jsem svým podpisem podpořil podpisovou akci s věcnými připomínkami, které se týkaly připravované „Změny č.1 územního plánu“. Hakenův stadion je totiž několik desetiletí unikátním místem, kde se pořádají společenské, kulturní a sportovní akce. Je hojně využíván ke svým aktivitám spolky, poskytovateli sociálních služeb, městským úřadem, městskou knihovnou, neziskovými organizacemi i řadou dalších institucí, jednotlivců a rodin. Je třeba zohlednit nadčasovost umístění Hakenova stadionu místo trendu zastavět toto území za každou cenu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama