Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2019 10:24:40 - RP

Kam až necháte komunisty zajít?

Oni nenesou za vládu zodpovědnost, protože v ní nejsou, ale do toho, kdo v ní bude a o čem se bude hlasovat vám mluví dosti hlasitě. A vy podle toho jednáte. Proč, když vám průzkumy přejí raději nenecháte vládu padnout, aby mohly být nové volby? A k tolik řešenému zdanění církevních náhrad. Podle mě je to z principu absurdita. Nebylo by vhodnější, aby jako každý danili příjmy, které budou v budoucnu mít? Ale platit daň z něčeho, co bylo ukradeno a pak vráceno mi přijde opravdu na hlavu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2019 9:46:43 - Ing. Milan Pour
Dobrý den,

Děkuji Vám za dotaz i vyjádřený názor. Hnutí ANO po vítězných volbách v roce 2017 jednalo se všemi politickými subjekty, které uspěly v parlamentních volbách. Bohužel pouze ČSSD, KSČM a SPD byly ochotny vytvořit s hnutím ANO funkční koalici. Nakonec po dlouhých jednáních o směřování naší země a programových prioritách došlo k vytvoření koalice hnutí ANO a ČSSD s tichou podporou KSČM. Z této spolupráce vyplývá, že se pravidelně některé postupy v rámci koalice konzultují i s představiteli KSČM. Je třeba vybalancovat priority těchto subjektů tak, aby tato koalice chránila hodnoty naší euroatlantické civilizace, využila potenciál světové konjunktury k rozvoji naší vlasti i napravila chyby předchozích vlád pod vedením ODS. Možná se Vám některé kroky nebudou jevit jako ideální, což je přirozené a správné, neboť žijeme v demokratické společnosti, kde každý může veřejně projevit svůj názor.  A politika je o kompromisech.  Dle mého názoru není důvod nechat padnout vládu, když se postupně daří realizovat koaliční program a schvalovat zákony této země. A případné předčasné volby dle současných volebních preferencí jednotlivých politických subjektů by situaci nevyřešily, skončily by spíše patem. Je důležité mít na paměti koaliční potenciál, který hnutí ANO v současné době má, a z toho si každý občan této země, který sleduje politické dění, může dovodit možné politické řešení.

A k zdanění církevních restitucí. Jde aspoň částečně o nápravu stavu, ke kterému došlo za vlády ODS při schválení zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi v roce 2012 a jeho nabytí účinnosti 1.1.2013. V restitucích měl stát vrátit církvím majetek v hodnotě 75 miliard Kč a za zbytek jim má proplatit během 30 let paušální náhrady ve výši 59 miliard Kč. A je k tomu ještě inflační doložka! Je zřejmé, že zákon zvýhodňuje církev na úkor jiných subjektů. Údajně se vracení majetku týká i církví, jimž žádný majetek zabrán nebyl. A ocenění zemědělské půdy a lesů budí údiv řady expertů. K zákonu o majetkovém vyrovnání s církvemi měly výhrady již před více lety ČSSD i ANO. Vím, že vzniklou situaci řešit zdaněním církevních restitucí není ideálním řešením. Správnost tohoto řešení je na posouzení právníků. A pokud mne paměť neklame, tak i v nedávné minulosti vláda řešila podobný problém u fotovoltaických elektráren, kdy dodatečně výkupní ceny vyrobené solárními panely na tři roky zatížila 26% daní.