Ing. Milan Pour

  • ANO 2011
  • Milovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2019 11:16:44 - Ant.Mal.

V čem jste lepší než politici, co tu vládli po revoluci?

Zaprvé. Předseda Babiš čelí trestnímu stíhání a zřejmě nám zajistí to, že budeme mít poprvé premiéra, který bude část své pracovní doby trávit u soudu. Zadruhé. Faltýnek, což je druhý muž ANO, se schází tajně s lidmi, aby ovlivnil zakázku na výběr mýta. Zatřetí. Jermanová, opět v čele ANO, jako hejtmanka tají, za co kraj utrácí peníze a pravděpobné to bude opět řešit soud. Pak jsou tu ještě řadové politici třeba v Brně, kteří ovlivňovali zakázky ve svůj prospěch a mohl bych pokračovat. Neslibovali jste, že právě s těmito praktikami zatočíte? Přeci, kdyby byli neviní, tak odstoupí do vyřešení kauzy, protože musí vědět, že pak by se vrátili a na případu Jourové je vidět, že ji to politicky nijak nepoškodilo. Naopak. Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2019 10:48:59 - Ing. Milan Pour
 

Dobrý den.Děkuji Vám za dotaz.

Hnutí ANO bylo, je a bude protikorupčním hnutím. To, co se stalo v Brně, je příkladem individuálního lidského selhání. Oba brněnští politici, kteří jsou ve vazbě kvůli obvinění z korupce na radnici městské části Brno- střed, byli vyloučeni z hnutí ANO. Vzetí do vazby hnutí ANO poškozuje, důvody pro vzetí do vazby byly natolik vážné, že se rozhodlo vedení ANO přistoupit okamžitě k tomuto kroku.

Ve věci trestního stíhání předsedy vlády A. Babiše ctím presumpci neviny. Je-li politik bezúhonný a něco se na něj objeví i třeba z období než se stal politikem, tak by měl mít právo, aby s ním bylo zacházeno jako s nevinným. Pokud v součtu jeho činů by bylo mnoho poklesnutí, čímž by se snížila jeho důvěra, tak potom by měl z toho vyvodit patřičné důsledky. Voliči hnutí ANO, i přes mediální masáž v kauze Čapí hnízdo, však dali důvěru v parlamentních volbách hnutí ANO i jeho předsedovi vyjádřenou vysokým počtem preferenčních hlasů.

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek ve věci mýtného systému podal tento týden ve Sněmovně vysvětlení. Ani on, ani ředitel firmy Kapsch Karel Feix nejsou obviněni. Je třeba také připomenout, že se s ředitelem Kapsche sešli i zástupci Pirátů. Na hospodářském výboru v červnu 2018 pak Piráti přišli s návrhem, aby ministerstvo dopravy stáhlo svoje odvolání proti rozhodnutí ÚOHS, což by znamenalo nemožnost podepsání smlouvy s vítězem nové soutěže na výběr mýta od roku 2020, kterou je společnost CzechToll a SkyToll. Tento návrh by velmi vyhovoval firmě Kapsch, protože by se zase musela prodloužit stávající smlouva.

Není náhodné, když v době, kdy je hejtmanka Středočeského kraje krátce po porodu, a kdy nové volební preference hnutí TOP09 potvrzují opakovaně nelichotivé výsledky, přijde předseda poslaneckého klubu TOP09 Miroslav Kalousek s komentářem k výplatám externistů na úřadu Středočeského kraje a s tvrzením, že podá trestní oznámení. Chce tím údajně prošetřit, jestli se v úřadu středočeské hejtmanky neporušuje zákon. V této věci podávám vyjádření krajského úřadu.

„Krajský úřad v roce 2017 rozjížděl nové projekty, na jejichž zajištění skutečně musel najmout posily z oblasti PR. Stalo se tak proto, že po krajských volbách a sestavení nové koalice ANO 2011, STAN, ODS a Nezávislí  Středočeši, odešlo společně s bývalým hejtmanem v průběhu následujících měsíců a počátkem roku 2017 z Odboru kanceláře hejtmana a tiskového oddělení několik klíčových zaměstnanců, kteří se zabývali projekty v oblasti PR a komunikace. Bylo nutné zajistit veškeré činnosti vyplývající ze zákona o krajích v oblasti informování veřejnosti a vytvořit nový tým v oblasti PR pro plnění záměrů nové koalice.

Zcela nově byla pořádána dvě setkání se starosty měst a obcí, nově byla navazována i spolupráce s celou řadou do té doby nevyužívaných médií. Měnilo se vyhodnocování zpětného dopadu zveřejňovaných zpráv úřadu a monitoringu, nově se nastavovala i komunikace směrem do úřadu, a to včetně zpracování newsletteru krajského úřadu. Připravoval se nový projekt oslav 100. výročí založení republiky včetně přípravy odborné publikace (projekt s přesahem do roku 2018, kdy je odevzdáván). Připravoval se i nový internetový magazín Středozemě, důraz byl kladen na efektivnější využití sociálních sítí, vydáván byl magazín Středočech a v rámci velké četnosti prezentačních i dalších akcí s účastí představitelů kraje a krajského úřadu byl připravován velký objem projevů a úvodních slov. Vzhledem k nárůstu činnosti a požadavkům na PR během roku 2017 bylo proto také čtyřikrát vypsáno výběrové řízení na posílení tohoto oddělení o nové kmenové pracovníky, čímž byl výrazně snížen tlak na uzavírání dalších smluv na zajišťování činností v oblasti PR externisty. V roce 2018 již jen dobíhala práce externistů u dokončovaných jednorázových projektů.“

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE