Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2016 18:25:13

Kraj podpoří unikátní koncert mládežnického orchestru České filharmonie

Kraj podpoří unikátní koncert mládežnického orchestru České filharmonie

Středočeský kraj hodlá zafinancovat pilotní koncert mládežnického orchestru České filharmonie. Shodli se na tom středočeští radní v pondělí 23. května.

„Částka 1,3 milionu korun z krajského rozpočtu umožní rozjet projekt, který už úspěšně funguje v mnoha evropských zemích. Koncert by se měl uskutečnit 27. září v prostorách naší Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře. Bude to nevšední kulturní zážitek konaný v netradičním prostřední starobylé Jezuitské koleje,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Profesionálně vedený symfonický orchestr pro mladé hudebníky je jakýmsi vzdělávacím článkem spojující konzervatoř nebo akademii múzických umění se stálým profesionálním orchestrem. Symfonické orchestry mladých úspěšně fungují v řadě zemí Evropy. Z našich sousedů je má Německo (Junge Deutsche Philharmonie), Rakousko (Wiener Jeunesse Orchester) a Polsko (Sinfonia Iuventus). Další jsou také ve Francii, Nizozemsku, Španělsku, Itálii, Finsku nebo Dánsku.

Program zářijového koncertu nabídne předehru Prodané nevěsty od Bedřicha Smetany, houslový koncert A moll Antonína Dvořáka a Symfonii č. 4 „Italská“ od Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

Pod taktovkou dirigenta Jiřího Bělohlávka bude sólo na housle hrát Josef Špaček, Jan Mráček nebo Jiří Vodička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama