Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2019 14:35:00

Cokoli vychází ze Senátu, jest od ďábla

Cokoli vychází ze Senátu, jest od ďábla

Projev prezidenta republiky při podpisu daňového balíčku

 Vážená a milá paní ministryně,

poprvé za sedm let svého prezidentování jsem pozval člena vlády, aby se účastnil podpisu zákona. Je tomu tak proto, protože jste odvedla velikou práci na takzvaném daňovém balíčku. Dovolte mi, abych Vám za to poděkoval a abych Vám popřál mnoho úspěchů ve Vaší další práci.

Protože mám vždy kritické poznámky, chtěl bych konstatovat, že tento zákon má jednu chybu, a sice pozměňovací návrh poslance Veselého na zdanění loterií, což nechápu, protože tím v podstatě ohrožuje voliče sociální demokracie, ale je to jeho problém.

Závěrem bych dodal, že jsem chtěl pozvat i paní ministryni Maláčovou kvůli rodičovskému příspěvku, ale zamrzelo mě, že původně podpořila senátní verzi, neboť cokoli vychází ze Senátu, jest od ďábla. Premiér tomu říká antivláda, a já tomu říkám ďábel, ale ono je to v podstatě totéž, neboť v obou případech postoj Senátu by rozbil rozpočtovou stabilitu a narušil koaliční vztahy, což ostatně Senát zřetelně sleduje.

Takže ještě jednou blahopřeji, já usednu a učiním tři podpisy.

Miloš Zeman
prezident republiky

Zámek Lány, 19. prosince 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama