Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2022 9:45:00

Druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době

Druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době

Prezident republiky gratuloval francouzskému prezidentovi

 Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 25. dubna 2022 gratulaci Emmanuelu Macronovi, prezidentovi Francouzské republiky.

Vaše Excelence,

dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu opětovnému zvolení prezidentem Francouzské republiky. Vaše znovuzvolení a veřejná popularita jsou jasným důkazem Vašeho úspěšného působení v čele státu, jakož i skvělé reprezentace země.

Váš druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době ovlivněné ruskou agresí na Ukrajině. Je zřejmé, že na Ukrajině se bojuje i o naši svobodu a budoucnost. Naše pomoc Ukrajině však musí jít ruku v ruce s diplomatickým úsilím o ukončení bojů a nalezení míru. V této souvislosti tak podporuji i Vaše aktivity směrem k Ruské federaci a jejímu prezidentovi.

Velmi mě také těší výborná úroveň vztahů mezi Českou a Francouzskou republikou a rozvíjející se spolupráce v politické, ekonomické i kulturní oblasti. Pevně věřím, že se nám podaří v druhé polovině letošního roku úspěšně navázat na velmi aktivní francouzské předsednictví v Radě Evropské unie.

Dovolte mi proto, abych využil této slavnostní příležitosti a pozval Vás i Vaši choť ke státní návštěvě České republiky. Bylo by mi potěšením, kdybychom Vás mohli přivítat na Pražském Hradě, prastarém sídle českých králů. Jsem přesvědčen, že z moci ze svých funkcí budeme mít možnost přispět k dalšímu prohloubení a rozvoji tradičního přátelství mezi našimi zeměmi.

Vážený pane prezidente, přeji Vám pevné zdraví a hodně štěstí a úspěchů ve Vaší zodpovědné funkci.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama