Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2019 10:46:00

Je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně

Je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně

Projev prezidenta republiky při hospodářském fóru v Bělehradě

 Vážený pane prezidente, vážené dámy, vážení pánové,

je samozřejmě krásné, když se tady setkáváme, a jsem rád, že i naši ministři mají bilaterální setkání. Nicméně ještě krásnější bude, když prostor pro tato setkání bude permanentní, alespoň ze srbské strany. Já jsem mluvil s panem velvyslancem, který nabízí velvyslanectví. Předpokládáme, že agentura CzechTrade se na velvyslanectví přestěhuje, a to je jeden krok. Kdyby náhodou, milý pane prezidente, se podařilo rekonstruovat Český dům, tak to bude další místo setkávání, a samozřejmě, že ho využijeme pro srbsko-českou spolupráci.

Dámy a pánové, já bych rád řekl, že podle mého názoru neexistují mezi Srbskem a Českou republikou žádné překážky, a to ani překážky obchodní. Nevyhlašujeme vůči sobě zbytečná cla, jak dělají někteří jiní politici, a právě proto ten obchod se postupně zvyšuje a já pevně doufám, že až sem přijedu příště, a mám ještě tři a půl roku, takže zřejmě asi jednou ještě sem přijedu, tak že se podaří dosáhnout toho, aby ten obchod byl ještě výrazně větší.

Ale pozor, já jsem vždycky říkal takový nepříjemný fakt, je dobré, když si prodáváme jablka, ale je daleko lepší sázet jabloně. A já jsem proto rád, že ne jenom sázíme jabloně, v Telenoru anebo v Knjaz Miloš, to je opravdu od vás hezké, já si toho vážím, ale například i Avala, to je filmové studio, které má slavnou minulost, ne tak úplně slavnou přítomnost. A tato spolupráce může velice výrazně ovlivnit jeho další rozvoj.

Takže závěrem, přeji vám všem, abyste hlavně sázeli jabloně, a vaše děti se postarají o to, aby ty jabloně očesaly.

Děkuji vám za pozornost.

Miloš Zeman
prezident republiky

Bělehrad, 11. září 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama