Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2019 10:37:00

Jsem rád, že nemáte na sobě šaškovskou čepici

Jsem rád, že nemáte na sobě šaškovskou čepici

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek dne 31. ledna 2019 na Pražském hradě prof. PhDr. et PaedDr. Jindřicha Vybírala, CSc., rektorem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.

 Vážený pane ministře, vážený pane předsedo senátu, vážený pane rektore,

upřímně Vám blahopřeji k Vašemu jmenování.

Jsem rád, že nemáte na sobě tu šaškovskou čepici, kterou vymyslel Váš před před předchůdce profesor Knížák, a jsem rád, že Vám ten řetěz opravdu sluší.

Víte, ujímáte se nesmírně náročné funkce jako každý, kdo bude řídit velký tým a velký kolektiv, který má někdy různorodé zájmy, a ty zájmy je samozřejmě obtížné sladit. Já bych Vám, pane rektore, chtěl popřát jedno jediné, aby se Vám podařilo dosáhnout toho, že se na konci Vašeho funkčního období, i když věřím, že bude prodlouženo, ohlédnete za sebou a zjistíte, že je za Vámi hotové dílo, dílo, které Vás přežije. A dovolte mi, abych Vám přesně toto popřál ve Vaší další práci.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 31. ledna 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama