Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2016 8:35:00

Málokdy jsem se setkal s partnerem, který měl shodnou politickou životní dráhu

Málokdy jsem se setkal s partnerem, který měl shodnou politickou životní dráhu

Projev prezidenta republiky při setkání s tiskem u příležitosti návštěvy prezidenta Černé Hory:

Vážený pane prezidente, dámy a pánové,

řada mých přátel v poslední době navštívila Černou Horu a byla nadšena, že našla krásné místo k životu. V současné době je počet českých turistů v Černé Hoře padesát tisíc ročně, a věřím, že i Vaše návštěva přispěje k rozšíření turistického ruchu.

Diskutovali jsme samozřejmě i o českých investicích v Černé Hoře, ať už jde o výstavbu železničních tratí, účast Škody Praha na dobudování druhého bloku tepelné elektrárny nebo dodávky vodních turbín.

Česká republika plně podporuje úsilí Černé Hory stát se plnohodnotným členem jak NATO, tak Evropské unie. Oceňujeme úspěchy, které v tomto směru Černá Hora dosáhla.

Závěrem mně dovolte, abych opakoval to, co už jsem řekl panu prezidentovi. Málokdy jsem se setkal s partnerem, který měl téměř shodnou politickou životní dráhu jako já. Oba dva jsme byli předsedy parlamentu, oba dva jsme byli předsedy vlády, teď jsme oba dva prezidenty, ale musím přiznat panu prezidentovi jeden náskok. On byl kromě toho i ministrem vnitra a to se mi dosud nepodařilo.

Děkuji vám za pozornost.

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 6. dubna 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama