Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2016 20:50:00

Neříkám "obyčejní lidé" - to je papalášský despekt

Neříkám "obyčejní lidé" - to je papalášský despekt

Celé znění projevu prezidenta republiky při setkání s občany Kynšperku nad Ohří v rámci návštěvy Karlovarského kraje:

Vážený pane starosto, vážený pane hejtmane,

moje úvodní slovo bude velice stručné, protože já jsem si přišel popovídat a slyšet především vaše názory, protože svoje názory znám docela dobře.

Začal bych tím, že pramen Ohře v Bavorsku vyschl. To asi většina z vás zná. A přirovnal bych práci na budování města k práci na toku řeky, která může, přestože má vyschlý pramen, postupně díky přítokům se rozvíjet a být využívána lidmi. V tom výčtu aktivit jste, pane starosto, zapomněl na rameno Ohře, které jste právě opravili a uvolnili pro vodáky. Já nejsem vodák, ale přesto bych vám chtěl za vodáky poděkovat. A je pravda, že město, které nemá řeku, je městem, které je o něco ochuzeno.

Ale to nejdůležitější na městě jsou lidé, kteří v něm žijí. A nejhorší chybou každého politika je, že když je mu přiděleno nějaké sídlo, ať je to ministerstvo, parlament, Hrad nebo Lánský zámek, tak se do toho sídla uzavře, nikam nejezdí, občas podepíše nějaké listiny, stýká se maximálně s deseti, dvaceti nejbližšími spolupracovníky a za čas úplně zblbne. A aby se tak nestalo v mém případě, tak se snažím být co nejčastěji mezi lidmi. A já nikdy neříkám mezi obyčejnými občany. To je papalášský despekt. Šiju saka v Anglii, šiju kalhoty ve Francii, boty mám z Itálie, kdo z vás to má, vy obyčejní občané. Určitě ne. Možná, že si pamatujete, kdo tuhle větu řekl.

Takže myslím si, že smyslem každého politika je naslouchat názorům normálních lidí a snažit se tyto názory přenášet tam, kde je možné je uplatnit, ať už jsou to jednotliví ministři, ať už jsou to poslanci nebo senátoři a podobně.

A proto jsem tady. Podařilo se mi v průběhu těch tří let objet všechna krajská města, všechna okresní města, to mám odpracováno, a aby lidé nemuseli jezdit daleko za mnou, tak se snažím jezdit za nimi, což se mně daří. A každé takové setkání mě obohacuje a nabíjí, zvláště když je tady plný sál. Víte, politici jsou v něčem podobní hercům. Herci jsou nešťastní, když mají poloprázdné divadlo, a herci dokonce říkají, máme plný dům a jsme na to hrdí. Takže díky vám máme opět plný dům a já vám za to děkuji.       

Kynšperk nad Ohří, 8. března 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama