Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2022 10:57:00

Právě Polsko se stalo hlavním obráncem evropských hodnot

Právě Polsko se stalo hlavním obráncem evropských hodnot

Projev prezidenta republiky při tiskové konferenci u příležitosti setkání s polským prezidentem

 Vážený pane prezidente, milý Andrzeji, dámy a pánové,

jsem velmi rád, že mám možnost opět se setkat se svým dobrým přítelem Andrzejem Dudou.

Chtěl bych vyjádřit naprosto jednoznačnou podporu České republiky postojům Polska v ukrajinské krizi. Řekl jsem panu prezidentovi, že v době, kdy Brusel kritizoval Polsko, jsem tuto kritiku označil jako vměšování se do vnitřních polských záležitostí. Nyní vidíme, že právě Polsko se stalo hlavním obráncem evropských hodnot a profilující zemí v odporu proti ruské agresi na Ukrajině. Chtěl bych rovněž vyjádřit Polsku plnou podporu v problematice dodávek ruského plynu do Polska, protože Rusové zastavením těchto dodávek porušili existující smlouvy jak z hlediska termínu, tak z hlediska formy placení.

Naše bilaterární vztahy jsou skvělé a myslím si, že až překonáme společným úsilím tuto krizi, která zahrnuje i společnou pomoc ukrajinským uprchlíkům, tak si oddechneme a budeme říkat, že svět je jiný, než byl před touto válkou, ale chci věřit, že bude lepší, protože dokážeme společným úsilím, aby agrese nebyla úspěšná.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 27. dubna 2022

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama