Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2018 17:21:00

Prezident Zeman udělil milost a abolici

Prezident Zeman udělil milost a abolici

Prezident republiky Miloš Zeman se dne 22. října 2018 rozhodl vyhovět jednomu žadateli o milost.

Prezident republiky se slitoval nad doživotně handicapovaným omilostněným a prominul mu roční trest odnětí svobody a zastavil trestní stíhání za opakovaný přečin zanedbání povinné výživy. Pan prezident tak umožnil omilostněnému, který při nedávné tragické události přišel o obě dolní končetiny, adaptovat se na pro něj novou nepříznivou životní změnu, aniž by musel nastoupit výkon nepodmíněného trestu se všemi důsledky, které s sebou uvěznění pro odsouzené přináší.

Prezident republiky považuje za potřebné zdůraznit, že svým rozhodnutím nijak neomlouvá osoby neplatící alimenty a že právo matky jeho nezletilého syna vymáhat dále dlužné výživné není udělením milosti nijak zkráceno. Pan prezident svým milosrdným činem pouze zamezil dalšímu neúměrnému ztížení již tak nezáviděníhodné situace zdravotně postiženého omilostněného.

Podnět k posouzení žádosti o milost byl panu prezidentovi předložen ministrem spravedlnosti JUDr. Janem Kněžínkem, Ph.D.,  a to na základě rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 29. listopadu 2013 o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti. Rozhodnutí o zastavení trestního stíhání spolupodepsal podle čl. 63 odst. 3 Ústavy České republiky předseda vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama