Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2012 15:23:36

Prezident musí bránit politikaření a nabízet řešení

Prezident musí bránit politikaření a nabízet řešení

Expremiér vlády Zeman patří k hlavním favoritům přímé volby hlavy státu, do politiky se podle svých slov vrátil kvůli amatérismu, zkorumpovanosti a neschopnosti současných politiků se dohodnout.

V krajské metropoli a zároveň průmyslovém centru pomezí Čech a Moravy mluvil hlavně o budoucnosti republiky z hlediska hospodářského růstu, zlepšení kvality života a boji proti korupci.

Vládní koalice stále neschválila daňové zákony pro příští rok, což už nyní má negativní dopad na podniky, ale i malé a střední živnostníky, kteří nemohou domlouvat přesné ceny zakázek a ekonomicky plánovat. „Navíc podnikatelé čelí státní mašinérii, v níž se rozkradou ročně miliardy, kde vrcholní politici nectí dohody a byrokracie je často ovládána nekompetencí. Nynější situaci vůbec nezávidím ředitelům podniků, když odhadnou špatně cenu, tak rozdíl v DPH doplatí ze svého zisku. Tato nejistota válcuje jak rodinné rozpočty, tak rozpočty těch, kteří dávají dalším zaměstnání," zahájil své vystoupení před širokou veřejností bývalý ministerský předseda Miloš Zeman.

Pardubice jsou významným obchodním a dopravním uzlem České republiky, sídlí zde několik průmyslových gigantů jako rafinerie Paramo, Synthesia nebo Tesla. „ Tyto podniky nyní zaměstnávají zhruba 3000 lidí v regionu, na univerzitě v Pardubicích se studenti vzdělávají pro uplatnění v těchto závodech. Proto mě neschopnost dnešní vlády ve strategickém plánování zaráží. Při své cestě po republice často vidím pracovité lidi, kteří se snaží, aby jejich okolí bylo lepším místem k životu, ale často tak činí bez přičinění volených zástupců. Naopak, někdy jim i navzdory. Přeji všem místním podnikatelům, aby svůj zisk reinvestovali a úřady jim vyšly vstříc investicí do veřejných služeb a infrastruktury," okomentoval stávající situaci Zeman a dodal „důkazem místního technologického pokroku a schopnosti inovovat je například světový unikát - radar Věra."

Pardubické občany zajímala celková politická situace, boj proti korupci a ochrana základních hodnot společnosti. „Jako prezident bych prostřednictvím ústavních pravomocí na zasedání vlády hovořil s premiérem o možnosti předložení zákona o prokázání původu příjmů a majetku, s možností zabavení nelegálně nabytého majetku, tak jako tomu je například v Německu. V rámci zlepšení naší politické kultury bych pravidelně navštěvoval zasedání Poslanecké sněmovny a Senátu. Doufám, že přítomnost prezidenta by zamezila některým rétorickým cvičením a politikaření, " představil úvod své politické mise Zeman.

Velkým problémem kraje jsou zadlužené nemocnice, které kraj financuje z posledních rezerv. „V naší zemi dochází k alarmujícímu rušení nemocničních lůžek a největší tuzemská pojišťovna VZP nutí nemocnice k omezování provozu, rušení pracovišť a propouštění lékařů, aniž začala odtučňovací kůru sama od sebe. Takový stav, kdy jsou lékařská zařízení, nemocnice a pohotovosti vydírány vytunelovanou VZP a zkorumpovanými politiky v jejím čele, je neudržitelný. I to je jedno z témat pro novou hlavu státu, " uzavřel setkání s občany jeden z favoritů prezidentské volby Zeman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama