Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2013 19:53:00

Schwarzenberg má odpovědnost za Miroslava Kalouska a Nečasovu vládu

Schwarzenberg má odpovědnost za Miroslava Kalouska a Nečasovu vládu

Prohlášení Miloše Zemana, kandidáta na prezidenta, k výsledkům voleb

Dovolte mi, abych velmi poděkoval občanům, kteří mi dali svůj hlas a abych je poprosil, ať jdou volit i ve druhém kole. Jak je známo, ve druhém kole začíná všechno od nuly a hlasy z prvního kola se nepřenášejí. ...

Děkuji i svému týmu, protože bez jeho organizační podpory bych nemohl v prvním kole, byť těsně, zvítězit.

Blahopřeji panu Karlu Schwarzenbergovi k druhému místu. Vzhledem k tomu, že jsem sledoval jeho tiskovou konferenci, rád bych na ni reagoval, abychom oba měli rovné podmínky.

Pan Schwarzenberg řekl, že v posledních deseti až patnácti letech jsem byl mužem minulosti. Nuže, v posledních deseti letech zcela určitě ne, protože jsem byl mimo politiku. V předchozích pěti letech zde byla stabilní vláda založená na dohodě dvou nejsilnějších stran, která vyvedla tuto zemi z krize.

Chtěl bych ale s panem Schwarzenbergem souhlasit v jedné věci. A to, že jsem spojen s minulostí. Ano, je to pravda. A chtěl bych panu Schwarzenbergovi říci, že jeho pokládám za muže přítomnosti.

Muže, který jako ministr a dokonce ne jenom jako ministr, ale jako 1. místopředseda Nečasovy vlády, tedy druhý muž této vlády a jako poslanec hlasoval pro zvýšení daní na potraviny a léky.

Hlasoval pro důchodovou reformu. Hlasoval pro církevní restituce. Ano, pan Schwarzenberg je skutečně mužem přítomnosti. Řekl jsem již mnohokrát, a potvrzuje se to i dnes, že prezidentský souboj, podobně jako ve Francii, bude soubojem mezi kandidátem levice a kandidátem pravice.

Tedy mezi Hollandem a Sarkozym, chcete-li tuto analogii. A nikdo z nás se nemůže vyvinit ze své odpovědnosti, a to jak za minulost, tak za přítomnost. Saint-Exupéry kdysi napsal: “Každý má odpovědnost za svoji růži“. Pan Schwarzenberg má nepochybně odpovědnost za tuto Nečasovu vládu. A pan Schwarzenberg má odpovědnost za Miroslava Kalouska a doufám, že jsem byl první, kdo Miroslava Kalouska přirovnal k růži.

Miloš Zeman
vítěz prvního kola prezidentských voleb

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama