Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2022 8:38:00

Svatovojtěšský stolec je vysoce odpovědným údělem, službou a závazkem

Svatovojtěšský stolec je vysoce odpovědným údělem, službou a závazkem

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 13. května 2022 dopis J. Exc. Mons. Janu Graubnerovi, nově jmenovanému arcibiskupu pražskému.

 Vážený otče arcibiskupe,

blahopřeji Vám ke jmenování pražským arcibiskupem. Papež František svým rozhodnutím podle mého názoru potvrzuje důležitost kontinuity v české církvi, kdy tradice je pevnou kotvou v čase velkých světových krizí.

Svatovojtěšský stolec je vysoce odpovědným údělem, službou a závazkem, proto Vám přeji mnoho sil, trpělivost a otevřenost k dialogu. Naše vlast čelí dopadům války, narůstající ekonomické a také společenské krize. Církev může být díky zvěsti, kterou hlásá, zdrojnicí povzbuzení pro občany České republiky. I v tomto směru Vám přeji úspěch.

Budu velmi rád, pokud i nadále bude mezi Pražským hradem a Arcibiskupským palácem fungovat dobré sousedství spojené se vzájemným respektem a porozuměním. Nikoliv tedy spojení trůnu a oltáře, ale podaná ruka. Velmi rád se s Vámi proto při nejbližší příležitosti setkám.

Ještě jednou Vám gratuluji, vše dobré přeji.

S úctou

Miloš Zeman
prezident republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama