Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2018 9:39:00

Upřímnou soustrast k úmrtí válečné veteránky Anděly Haidy

Upřímnou soustrast k úmrtí válečné veteránky Anděly Haidy

Prezident republiky Miloš Zeman dopisem vyjádřil upřímnou soustrast nad úmrtím nejstarší české válečné veteránky Anděly Haidy, který zaslal její neteři Haně Raabové.

 Vážená paní Raabová,

s opravdovým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Vaší tety, válečné veteránky Anděly Haidy. Dovolte mi, abych Vám vyjádřil svou upřímnou soustrast.

Paní Haida během druhé světové války sloužila jako dobrovolnice u ženského pomocného sboru britského Královského letectva, kde působila jako pomocná pracovnice a řidička. Přestože nebyla nikdy nasazena do bojové akce, její vlastenectví, obrovská odhodlanost a touha osobně přispět k vítězství nad nacismem byly příkladné. Nejen tyto skutečnosti mne vedly k tomu, že jsem se rozhodl paní Anděle Haidě udělit v loňském roce české státní vyznamenání Medaili Za hrdinství.

Vážená paní Raabová, chtěl bych Vás ujistit, že jsem v těchto těžkých chvílích myšlenkami s Vámi, a ještě jednou vyslovuji hlubokou lítost nad vážnou ztrátou, která Vás, Vaše blízké i celou Českou republiku postihla.

S hlubokou úctou

Miloš Zeman

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama