Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2016 20:55:48

Ve vínu je pravda a všichni, nejenom prezidenti, bychom ji měli hledat

Ve vínu je pravda a všichni, nejenom prezidenti, bychom ji měli hledat

Projev prezidenta republiky při předávání ocenění vítězům Salonu vín – Národní soutěže vín ČR.

Vážení a milí přátelé,

jsem velice rád, že se opět setkáváme na Pražském hradě. Myslím, že z toho bude tradice, kterou budou zachovávat i všichni další čeští prezidenti, protože ve vínu je pravda, in vino veritas, a všichni, nejenom prezidenti, bychom měli hledat tu pravdu.

Ještě než předám ocenění, bych Vám chtěl říci, že jsem byl nedávno na Jižní Moravě, která, jak víte, produkuje devadesát procent vína, doufám, že se čeští vinaři neurazí, a při té příležitosti jsem přišel s návrhem, abychom podporovali například z vinařského fondu i originální typ investiční výstavby, a sice pomoc při výstavbě nových vinných sklípků. Neboť jednou jsem prohlásil, že člověk, který nenavštíví moravský vinný sklípek, není plnohodnotný, a odpověděla mi jedna paní, že se cítí plnohodnotná, i když v žádném sklípku nebyla, a tak si myslím, že bychom i této paní měli dát šanci, aby nějaký, třebas i nový, sklípek navštívila.

Těším se, že si po předání ocenění trochu popovídáme právě o vinařském fondu, o novém vinařském zákonu, o pančování sudového vína, ale tím novináře, kteří tomu stejně nerozumějí, nebudeme zdržovat a můžeme přistoupit k vašemu proslovu a k blahopřání vyznamenaným.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama