Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2020 22:56:00

Věřím, že budete pokračovat v práci Vašeho předchůdce, doktora Šámala

Věřím, že budete pokračovat v práci Vašeho předchůdce, doktora Šámala

Projev prezidenta republiky při jmenování předsedy Nejvyššího soudu

Vážená paní ministryně spravedlnosti, vážený pane předsedo Ústavního soudu, vážený pane předsedo Nejvyššího správního soudu a samozřejmě vážený pane doktore Šámale,

jak se tak na vás dívám, tak všechny jsem vás jmenoval do vašich funkcí. A nyní tuto aktivitu dovrším jmenováním předsedy Nejvyššího soudu.

Vážený pane předsedo Nejvyššího soudu, vybíral jsem na Vaše místo mezi čtyřmi kandidáty. S každým z nich jsem se osobně sešel. U každého z nich jsem si prostudoval jeho životopis a rozhodl jsem se, jak jsem se rozhodl. Vím, že to byl právě Váš předchůdce, pan doktor Šámal, který Vás přivedl do kolegia Nejvyššího soudu, a věřím, že budete pokračovat v jeho práci.

Jsem trochu protivný tím, že při jakémkoli setkání se soudci říkám, že plně respektuji nezávislost soudů, to znamená jejich rozsudky, ale jestliže ty rozsudky nejsou, narůstají takzvané nedodělky a existují soudci, kteří jsou obklopeni nevyřízenými spisy, není to pro soudcovský stav dobré. A věřím, že i Vy přispějete k tomu, aby se počet nevyřízených spisů snižoval.

Závěrem bych Vám chtěl popřát radost z jízdy na motocyklu Harley, a chtěl bych Vám doporučit, i když značka Harley to téměř neumožňuje, abyste jezdil pomalu, aby se Vám nic nestalo. Princ Hessenský se před týdnem na motocyklu zabil. Dejte si pozor.

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 20.5.2020

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama