Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2012 9:41:13

Věřím, že region postaví na nohy investice do technologií

Věřím, že region postaví na nohy investice do technologií

Investice, prorůstová opatření a schopní ředitelé podniků mohou do podhorského kraje opět přinést prosperitu a zaměstnání.

Miloš Zeman během prezidentské kampaně mluvil hlavně o řešení problémů. „Nebudu se vyhýbat žádné odpovědi, a pokud můžu zúročit své premiérské zkušenosti, pak to snad bude více přínosné než pouhé politické sliby,“ komentoval Zeman průběh setkání s voliči.

Setkávání prezidentského kandidáta Miloše Zemana s občany pokračovalo v Libereckém kraji. Podhorský region se potýká s hospodářskou krizí, vysokou nezaměstnaností, která převyšuje celorepublikový průměr. „Nedávno jsem byl v Kamenickém Šenově, kde jsem  diskutoval s vedením skláren Preciosa. Ti dobře nastavenou obchodní strategii rozšiřují výrobu a dokonce přijímají nové zaměstnance,“ okomentoval pozitivní dopad investic Zeman.

Podhůří českých hor je proslulé zejména klasickým sklářským průmyslem, který tvrdě zasáhla krize a levná východní produkce spotřebního skla. Část skláren zkrachovala, další změnila záměr výroby a místo spotřebního skla začala vyrábět například součástky do automobilů. „Ukazuje se, že stále máme mnoho pověstných baťovských podnikatelů, kteří jsou schopni vymyslet úspěšnou obchodní strategii a nevzhlížejí pouze ke státním dotacím,“ ocenil Miloš Zeman skláře, kteří vsadili na technologie a nyní vyrábí například LED osvětlení letišť nebo světla do automobilů.

Naprostá většina dotazů směřovala právě k budoucnosti a stavu českého hospodářství. Lidi zajímalo, jaké cesty mohou vést k oživení průmyslu. „Předně je potřeba, aby na ministerstvech seděli zodpovědní profesionálové, kteří konkrétnímu rezortu rozumí. Nyní je ministrem průmyslu anesteziolog. Za naprosto nutnou vnímám takzvanou ekonomickou diplomacii, kdy čeští podnikatelé cestují s vládními představiteli do zahraničí a na tamějším trhu navazují kontakty,“ představil možnosti propagace českého průmyslu prezidentský kandidát Zeman a dodal, „stav pouhých záchranných dotací považuji za dlouhodobě neudržitelný a politicky populistický.“

Liberecký kraj se pyšní jedním světovým unikátem. Liberecká technická univerzita patří ke světové špičce v oblasti nanotechnologií a sídlí zde i firma, která nanotechnologie uvádí do praxe. „Klasický příklad investice, která české republice zajistí konkurenceschopnost ve světě, přivede studenty k technickým oborům a konečně v důsledku přinese i další pracovní místa,“ podpořil Zeman výzkum nanotechnologií.

Miloš Zeman, jeden z favoritů přímé volby, přilákal na liberecké náměstí více než tři stovky lidí, rozdal několik svých knih, které následně zájemcům podepsal.  Poselstvím návštěvy bylo přinést vizi pro region, kde sílí společenská úzkost a eskaluje napětí mezi majoritou a nepřizpůsobivými občany. „Omezil bych výdaje dávek na bydlení, které končí v rukou vlastníků ubytoven. Ti si za garsoniéru účtují devět tisíc korun, což je výše příspěvku. Zreformujme vyplácení dávek, tak, aby byly vypláceny lidem v ekonomicky tíživé situaci, matkám samoživitelkám a těm, kteří ztratili zaměstnání, ale chtějí pracovat,“ uzavřel svoje vystoupení Miloš Zeman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama