Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2019 16:01:00

Zdá se mi, že stále ještě nacházíme prázdná místa

Zdá se mi, že stále ještě nacházíme prázdná místa

Projev prezidenta republiky při recepci u příležitosti otevření Českého domu v Bratislavě

 Dámy a pánové,

já nechci opakovat to, co jsem řekl již dole, ale to nevadí, protože vztahy mezi českým a slovenským národem jsou dnes tak přátelské a bez jakýchkoli konfliktu a problémů, že se mi na toto téma velice, velice snadno mluví.

Zdá se mi, že stále ještě nacházíme prázdná místa v tom, čemu anglofilové říkají people to people communication, prostě nesetkávají se hory s horami, ale lidé s lidmi, a já bych si přál, aby v tomto domě byli jak podnikatelé, to nepochybně, tak ale například studenti, které jsme teď s paní prezidentkou potkali při kladení věnců, a samozřejmě i další, kteří budou rozvíjet konkrétní projekty.

Skončil bych citací Shakespeara, Hamlet. Co to čtete, můj princi? Slova, slova, slova. My, politici, paní prezidentku a naše dva ministry vyjímaje, jsme často mistry slov, ale mě daleko víc zajímá konkrétní dílo, napsaná kniha, otevřený Český dům a něco podobného. Dnes se scházíme u vykonaného dílna a já bych chtěl ještě jednou poděkovat všem z české i slovenské strany, kteří se o to zasloužili.

Myslím si, že pan generál Tuhý, kterému jako našemu velvyslanci patří zvláštní poděkování, dokazuje, že i generál dokáže být nesmírně produktivní a nesmírně užitečný.

Takže ještě jednou děkuji všem, kdo se zasloužili nikoli slovy, ale činy o to, že jsme v této krásné místnosti, a ať se zde uzavřou mnohá přátelství, ale také mnohé obchody, protože jedno nevylučuje druhé. Děkuji vám za vaši pozornost.

Miloš Zeman
prezident republiky

Bratislava, 16. listopadu 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama