Ing. Miloslav Soušek

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2016 13:42:20

I přesto, že se všude krade, nikde nic nechybí

I přesto, že se všude krade, nikde nic nechybí

Za předchozího režimu jsme si z tohoto citátu dělali legraci, že jde o jeden ze zázraků socialismu. Jak je to dnes?

Z TV, médií a parlamentu se dozvídáme, kdo je větší zloděj. Zlodějině raději říkáme tunelování, majetky se neztrácejí, ale jen privatizují. Bakala si prý koupil tisíce bytů, aby se pak zjistilo, že si je vlastně nekoupil. Odborné posudky a odhady se ohýbají, jak větve ve vichřici. David Rath si prý přepočítával peníze, do kterých si pak zabalil víno. Ale otisky prstů chybí. U kmotra najdou kila zlata. Nejprve nikomu nepatří, a pak najednou patří a vše je v pořádku...

A v Pardubickém kraji? Ti, co dostali zdravotnictví do červených čísel, se dnes vytahují, že systém „zachránili“. Ve skutečnosti jen do systému nalili další prostředky z veřejných zdrojů. Lze popsat několik stránek, doslova kouzel s dotacemi a veřejným majetkem z posledních let. David, tentokrát  Copperfield, by asi záviděl, co dokáže naše politická scéna. Jsem odpůrcem dotačních mechanismů. Utrácejí se miliardy, abychom zjistili, že stavíme rozhledny v údolí. Stavíme bioplynové stanice, které nefungují. Ekologické dotační tituly ve finále způsobují ekologické škody atd. Vše přece nakonec zaplatí daňový poplatník. Protože zase nikde nic nechybí a nikdo za nic nemůže.

Nový fenomén je rvačka o policii a soudy. Občan už přestává chápat, kdo je s kým a jaká kauza má být zametena pod stůl. I přes chladné podnebí mám někdy dojem, že žijeme v rovníkové Africe. Migranti se tu budou cítit jako doma.

Jednoduché řešení asi občan nemá, šanci ano, a to volit jen ty strany a seskupení, které dosavadní systém nevytvářely. Může doufat, že to nedopadne jako v případě Věcí veřejných. Letošní krajské volby jsou zaplaveny hesly, ale ve skutečnosti se můžou stát referendem o spokojenosti obyvatel se současnou politikou.

Ing. Miloslav Soušek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama