Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2014 10:51:44

ČSSD by se měla vrátit k předvolebním slibům

ČSSD by se měla vrátit k předvolebním slibům

...

Majetková přiznání jsou jedno z mála reálných protikorupčních opatření, ale bohužel v podobě, v jaké je zjevně hodlá připravit naše vláda, nebudou mít kýžený dopad. Jestli majetková přiznání budou platit pouze pro omezený okruh osob, nemohou účinně pomoct dohledat nekalým způsobem nabyté majetky.

Pokud budou například platit pro zákonodárce či nějaký okruh úředníků, tak jaký vliv to bude mít na majetky lidí typu Romana Janouška a podobné šíbry, kteří nemají žádnou formální pravomoc, ale ovlivňují přitom věci veřejné. Stejně tak politici prostě mohou převést potenciální, nelegálně nabytý majetek na příbuzné nebo nějaké bílé koně a tím pádem těžko takový majetek dodatečně zdaníme. I proto KSČM podává vlastní návrh na uzákonění majetkových přiznání, který, aby se nedal takto snadno obejít, platí plošně pro všechny, kteří získají majetek nad deset miliónů korun. Uvidíme, jak to s protikorupční rétorikou myslí ostatní politické strany ve sněmovně vážně. Z prvních náznaků se však nyní sociální demokracie, když je ve vládě, tváří, že poslanecké návrhy nechce příliš brát v potaz, nehledě na jejich záměr. Před volbami mluvili, jak to tak bývá, jinak.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama