Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 9:32:05

Chybí Vám 20 milionů? Úřad práce v Brně to tak nebere

Chybí Vám 20 milionů? Úřad práce v Brně to tak nebere

Povídá se, že v Brně bude odcházet ředitelka úřadu práce. Koneckonců proč ne. Lidé se na postech mění.

Zřejmě velmi vysmátá je její zásluhou společnost Místní sociální služby. V době, kdy jí ředitelka odsouhlasila 20 milionů na projekt přeškolit nezaměstnané na pečovatele, byla na trhu teprve dva měsíce. Lidi sice začala přeškolovat, pak už jim ale nevyplatila výplaty ani je nezaměstnala. Pečovatelů je na jižní Moravě v současné době zřejmě dost, jak vyplývá z údajů, které jsou k dispozici. Po různých kontrolách na Úřadě práce v Brně konstatovalo i Ministerstvo práce a sociálních věcí, že je nutné udělat stop této podivné transakci. 

Podnikatelský záměr to byl vskutku hvězdný, ale jak je dnes všeobecně známo, pouze pro společnost Místní sociální služby. Firma je od listopadu v insolvenci. Návrh na insolvenci podali zaměstnanci, které firma evidentně podvedla. Bez práce je téměř 260 lidí. A kdo je viník? Beze sporu i bývalý ministr Drábek, který ředitelku jmenoval do funkce na konci své ministerské kariéry. Nezbývá, než se zeptat: Vrátí někdo 20 milionů? Mohly by přeci pomoci těm, kteří pomoc skutečně potřebují.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama